Bir kira anlaşmazlığı haberi daha: 2 binden 7 bin liraya çıkarmak istedi, sonra duvarı parçaladı

Bir kira anlaşmazlığı haberi daha: 2 binden 7 bin liraya çıkarmak istedi, sonra duvarı parçaladı
Antalya'da işyeri sahibi depo kirasını 2 bin liradan 7 bin liraya çıkarmak istedi. Kiracı kabul etmeyince işyeri sahibi eline kazmayı alarak duvarı parçaladı.

Kepez ilçesinde yaşayan Halil Mert, iş için kullandığı malzemeleri koymak için kullandığı depoyu, 6 yıl önce M.İ.'den kiraladı.

Kiralarını düzenli yatıran Mert, 2 bin 250 liralık kirasını artırma süresi gelince işyeri sahibiyle görüştü. İşyeri sahibi M.İ. 7 bin lira isteyince Mert bu miktarı ödemeyeceğini söyledi.

Mert, kira bedeli olarak depo sahibinin hesabına 4 bin lira yatırdı ancak kiranın 7 bin lira olmasını isteyen M.İ., Mert'ten depoyu boşaltmasını istedi.

Duvarı kırdı, kilit taktı

Mert, depoyu boşaltmayacağını söyledi. Bunu üzerine eline kazma ve kürek alan M.İ., deponun duvarına vurup Mert'e küfretti.

Halil Mert, M.İ.'nin kazmayla duvarı kırdığı ve kendisine küfür ettiği anları cep telefonuyla görüntüledi.

Olayın ardından polis merkezine giderek şikayetçi olan Mert, depoya döndüğünde kapıya asma kilit takıldığını gördü.

Mert polis çağırıp tutanak tutturdu.

antalya-kiraci1.jpg

Kiracı Halil Mert, olaylar nedeniyle büyük şok yaşadığını belirterek şunları söyledi: “Sabah işyerime geldim. İşyeri sahibi ukalaca konuştu. Elinde kazma ve kürekle duvarı kırdı. Kira günüm geldiğinde yüzde 70 artışı yaptık ancak kendisi bu kirayı beğenmedi. 2 bin lira olan kirayı 7 bin liraya çıkartmamı istedi. Sonrasında bu sorunları yaşadık. Depomun kapısına benim kilidimin haricinde bir kilit daha takmış."

'Depoda 1 milyon liralık ürün var'

Deponun içerisinde malzemeleri ve kişisel eşyaları olduğunu belirten Mert, “Ancak kilit nedeniyle içeriye giremiyorum. İçeride 1 milyon liraya yakın ürünümüz var ve el konmuş vaziyette. Benim ona borcum yok, kiramı gününde yatırdım, zamanı gelince zammı da yaptım. Anlayabilmiş değilim, ne yapacağımı da bilmiyorum. Polis merkezine gidip şikayetçi oldum. Devletimizin gerekeni yapacağına inanıyorum" diye konuştu. (DHA)

Gündem