Bir polisin aracında 52 kilo patlayıcı yakalanmıştı, İçişleri Bakanı Soylu, "Hedef İstanbul'du" dedi

Bir polisin aracında 52 kilo patlayıcı yakalanmıştı, İçişleri Bakanı Soylu, "Hedef İstanbul'du" dedi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Yüksekova'da polis memurunun aracında bulunan 52 kilo patlayıcı ile ilgili, "Bu polis memurunu 2019 yılında adi suçtan dolayı ihraç etmişiz. Sonrasında mahkeme kararıyla geri dönüyor. Netice itibariyle hedef İstanbul" dedi.

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde  bir polisin kullandığı araçta 52 kilo 500 gram patlayıcı bulunduğu ortaya çıkmıştı. halktv.com.tr'den Seyhan Avşar'ın haberine göre İstanbul'da görevli polisin aracı  20 Mart'ta Yüksekova’da durduruldu ve aracında patlayıcı ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TV Net canlı yayınında olayı doğrulayarak, polisin 2019'da adi suçtan ihraç edildiğini belirterek, hedefin ise İstanbul olduğunu söyledi.

Soylu, şu ifadeleri kullandı: "Aktarım Kuzey Irak tarafından gelmiş, oradan geldiği içinde Şemdinli civarında arabayı bırakıyor ve malzemeyi içine koyuyorlar. Bu polis memurunu 2019 yılında adi suçtan dolayı ihraç etmişiz. Sonrasında mahkeme kararıyla geri dönüyor. Netice itibariyle hedef İstanbul. Oradaki bir araç ve polis olduğu için bir vesileyle bizim bunun atlayabileceğimizi düşündüler fakat arkadaşlarımızın temiz çalışması sonucu yakalandı. Bu yıl buna benzer 15 eylem engelledik."

Gündem