Birçok kentin havası kış aylarında değişiyor! Türkiye'de havası en temiz il belli oldu

Birçok kentin havası kış aylarında değişiyor! Türkiye'de havası en temiz il belli oldu
Yapılan bir araştırmada havası en temiz il belli oldu.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de hava kirliği önemli bir sorun olarak dikkat çekiyor. Özellikle büyükşehirlerde çok sayıda kent hava kirliliği nedeniyle kış aylarında sorun yaşıyor

DHA tarafından servis edilen bir haberde; Türkiye'nin havası temiz iliyle ilgili bilgilere yer verildi

Türkiye'de ve dünyada hava kirliliği giderek artıyor. Hava kirliliği birçok hastalığı da beraberinde getiriyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre dünya nüfusunun yüzde 90'ından fazlası kirli hava soluyor. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gamze Varol, DSÖ limit değerlerine uyan sadece Hakkari'nin olduğunu kaydederek, "Hakkari dışında ülkemiz de Dünya Sağlık Örgütü kılavuz değerlerine uyan bu limitlerin altında başka yaşam alanı yok. Ülkemiz için baktığımızda aslında hava kirliliği büyük bir sorun. Biz biliyoruz ki açıklanan rapora göre, ülkemizde geçtiğimiz yıl hava kirliliği kaynaklı sağlık sorunları nedeniyle yaklaşık 42 bin kişi yaşamını yitirdi. Bu sorunların içerisinde akciğer kanseri var, hava yolu enfeksiyonları, kronik hava yolları hastalıkları var, kalp damar sistemi dolaşım yolu hastalıkları var. Bunlarla bağlantılı hastalıkların yanında yaşam kalitesini etkiliyor hava kirliliği" dedi.

maxresdefault-005.jpg

Hakkâri, Hakkâri ilinin merkezi olan şehirdir. Türkiye'nin en güneydoğusundadır. Hakkâri Merkez, 1 belde, 36 köy, 22 mahalle; bu yerleşim birimlerinde de şehir merkezlerinde 59.465, kırsal kesimde 19.051, toplam 78.516 nüfus bulunmaktadır. Yörenin %87,6'sı dağlık, %10,3'ü platoluk, %2,1'i ovalıktır.

İlgili Haberler
Yaşam