Birleşik Krallık, Wagner'i terör örgütü ilan edecek taslağı senatoya sundu

Birleşik Krallık, Wagner'i terör örgütü ilan edecek taslağı senatoya sundu
Birleşik Krallık İçişleri Bakanlığı, Rus paralı askerlerden oluşan Wagner Grubu'nu 13 Eylül'den tarihi itibaren yasaklı örgütler listesine alınması için meclise taslağını sundu.

Intedependent Türkçe'nin derlediği bilgilere göre; bakanlıktan yapılan açıklamada, 13 Eylül'de yürürlüğe girmesi beklenen talimat doğrultusunda Wagner üyeleri, iltisaklı kişiler ve destekçilerin 14 yıla kadar hapisle cezalandırılacağı bildirildi.

Ukrayna, Suriye, Orta Afrika Cumhuriyeti, Sudan, Libya, Mozambik ve Mali'de faaliyetleri bulunan Wagner'e ait mallara da terör örgütüne ait olduğu gerekçesiyle el konabileceği belirtildi.

'İnsan hakları ihlali' vurgusu

Wagner'in Ukrayna'da ve Afrika'da kanlı operasyonlar yürüttüğü kaydedilerek, bu operasyonlarda insan hakları ihlalleri yaşandığı da vurgulandı.

Wagner'in yasaklı terör örgütü olarak ilan edilmesi kararında ise sebep olarak, grubun faaliyetlerinin kapsamı, yurt dışındaki Birleşik Krallık vatandaşlarına yönelik tehditleri ve küresel çapta terörle mücadeleye destek verme amacı gösterildi. (Kısa Dalga)

Dünya