Birleşmiş Milletler, Küba'ya uygulanan ambargoyu ezici bir çoğunlukla reddetti

Birleşmiş Milletler, Küba'ya uygulanan ambargoyu ezici bir çoğunlukla reddetti
Birleşmiş Milletler'in bugünkü toplantısında önemli bir karara imza atıldı. 1960 yılından itibaren Küba'ya uygulanan ambargonun kaldırılması tavsiyeleri bir önerge ile kabul edildi. Karara, ABD ve İsrail karşı çıkarken Ukrayna çekimser kaldı.

BM Genel Kurulu, uluslararası mutabakat adına önemli bir karara imza atarak ABD'nin Küba'ya uyguladığı ambargoyu ezici bir çoğunlukla reddettiğini açıkladı.

ABD'nin uyguladığı kısıtlamalara karşı küresel muhalefetin altını çizen bu karar, 187 ülkenin kararın onaylanmasını savunmasıyla hemen hemen oybirliğiyle kabul edildi.

Uluslararası toplumdan Küba'ya destek

CNW'nin yer verdiği bilgilere göre; karara, ABD ve İsrail birlikte karşı oy kullandı.

Ukrayna ise oylamada çekimser kaldı. Bu, uluslararası toplumun 1960'tan sonra ilk kez, ticaret engellerine karşı bir kararı oldu.

Genel Kurul, 1992'den bu yana ambargonun sona erdirilmesi çağrısında bulunan tavsiye kararlara rağmen ambargonun uygulanmaya devam etmesinden duyduğu endişeyi dile getirmişti.

Ambargonun yansımaları sadece Küba ekonomisini ve vatandaşlarının refahını etkilemekle kalmıyor, aynı zamanda yurt dışında ikamet eden Küba vatandaşlarını da kapsıyor. (Kısa Dalga)

Dünya