Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol: "Yeni bir kapanma gelebilir"

Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol: "Yeni bir kapanma gelebilir"
Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile hükümet yetkililerinin açıklamalarının, sağlık çalışanlarını yurttaşlarla karşı karşıya getirdiğini öne sürdü. Doğruyol, "Şu anki vaka artışına baktığımızda kötü ve hızlı bir şekilde ilerliyoruz. Önümüzdeki süreçte bir kapanma gelebilir gibi görünüyor" dedi.

İzmir'de Buca 201 Nolu Aile Sağlığı Merkezi ile Çiğli 5 Nolu Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli hemşireler, randevusuz aşı olamayınca sinirlenen kişilerin küfürlü sözlü saldırısına maruz kalırken Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol'dan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya eleştiri geldi. Bakan Koca ile hükümet yetkililerinin yaptığı açıklamaların sağlık çalışanları ile yurttaşları karşı karşıya getirdiğini söyleyen Doğruyol, "Sağlık Bakanı, 'randevusuz olarak gidip aşı olabilirsiniz' dediği anda vatandaş, 'şu hastaneye girip aşımı olayım' diye düşünüyor. Ancak 'randevunuz yok aşı olamazsınız' yanıtını aldığında 'siz bakandan daha mı iyi bileceksiniz" diyerek tepki gösteriyor" diye konuştu.

"HERKES SÖYLEMLERİNE DİKKAT ETMELİ"

ANKA Haber Ajansı'na konuşan Ahmet Doğruyol, aşı temininde son dönemde ciddi sıkıntılar yaşandığını anımsatarak şunları söyledi:

"Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamalara göre 240 milyon doz aşı için anlaşma yapıldığı ifade edilmişti. Ancak şu an Türkiye genelinde 80 milyon doz civarında aşı yapıldı. Üç ay içerisinde aşılamanın iki dozunun tüm Türkiye'de yapılması gerekirken altı ay geçmesine rağmen birinci tur aşılamayı henüz bitiremedik. Aşı temini konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. Sağlık çalışanları oldukça zor durumda kalıyor. Bu yüzden güvenlik gözetiminde aşı olunan merkezlerimiz var. Sağlıkta şiddet, kanayan bir yaramız haline geldi. Bakanlığın, hükümetin ya da Cumhurbaşkanımızın bazı açıklamaları, sağlık çalışanlarıyla vatandaşı karşı karşıya getiriyor. Hükümetin en tepesinden en alttaki kişisine kadar herkesin söylemlerine dikkat etmesi gerekiyor."

"YENİ BİR KAPANMA GELEBİLİR"


Türkiye'de artan koronavirüs vaka sayılarına ve toplumsal bağışıklık için aşılama hızına değinen Doğruyol, şöyle devam etti:

"Toplumsal bağışıklığa erişmek için Türkiye nüfusunun en az yüzde 70’inin aşılanmasının tamamlanması gerekiyor. Şu an bu seviyenin çok uzağındayız. Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’muza göre sadece çiçek aşısı olma zorunluluğumuz var. Bunun dışında aşı olmak bireysel iradeyi bağlıyor. Ancak sizin bireysel özgürlüğünüz diğer vatandaşın özgürlüğünü kısıtlıyor ise burada belli bir zorunluluk getirilebilir. Vaka sayılarının hızla artması, maalesef hepimizde bir tedirginlik oluşturdu. Yeni bir kapanma süreci yaşamamak için toplum olarak hepimizin üzerimize düşen yükümlülükleri yerine getirmesi gerekiyor. Şu anki vaka artışına baktığımızda kötü ve hızlı bir şekilde ilerliyoruz. Önümüzdeki süreçte bir kapanma gelebilir gibi görünüyor."

 

(ABDULLAH ÇELEBİ / ANKA)



Sağlık