Birlik ve Dayanışma Sendikası: Aile hekimleri üyeleri ülke genelinde 5 gün iş bırakacak

Birlik ve Dayanışma Sendikası: Aile hekimleri üyeleri ülke genelinde 5 gün iş bırakacak
Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik Dayanışma Sendikası, ülke genelinde 9 Ekim itibariyle 5 gün iş bırakacaklarını duyurdu.

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde faaliyet gösteren Körfez Fatih Aile Sağlığı Merkezi'nde 6 Ekim'de saat 14.45 sıralarında doktorlara saldırı gerçekleşti. Hasta ve hasta yakınları, nedeni belli olmayan bir şekilde aile hekimleri A.M.K., S.E. ve Y.S.'yi, darp etti.

'Sağlıkta şiddetin olduğu yerde sağlık hizmeti olamaz'

Birlik ve Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Mengücük konuya dair açıklama yaptı. Mengücük açıklamasında, “Henüz Kars’ta yaşadığı şiddet nedeniyle kalp krizi geçirip yoğun bakımda müdahale edilen hekim arkadaşımız hastanedeyken 6 Ekim Cuma günü Kocaeli’de üç aile hekimi arkadaşımız feci ve vahşi şekilde darp edildi. Sağlık hizmeti böylesi koşullarda sürdürülemez. Sağlıkta şiddetin olduğu yerde sağlık hizmeti olamaz” dedi.

'Ülke genelinde 5 gün iş bırakıyoruz'

Sağlık Çalışanları Birlik Dayanışma Sendikası'nın sağlıkta şiddet olayları nedeniyle 5 gün iş bırakacaklarını duyuran Mengücük şunları söyledi:

“Birlik ve Dayanışma Sendikası olarak üyelerimize, sağlıkta şiddetin devam ettiği böylesi uygunsuz ortamlarda çalışmak zorunda olmadıklarını ve can güvenliği sağlanana kadar sağlık hizmeti vermek durumunda olmadıklarını hatırlatıyoruz. 9 Ekim Pazartesi’den itibaren ülke genelinde 5 gün iş bırakıyoruz."

'Tüm sağlık camiasını ve kurumlarını bizimle birlikte olmaya çağırıyoruz'

"Sağlık Bakanlığı’nın kınama dışında daha etkin ve caydırıcı çözümler bulmasını istiyoruz. Ayrıca sağlık çalışanlarına uygulanan her türlü şiddet durumunda para cezasına çevrilmeden, ertelenmeden en ağır şekilde hapis cezasıyla cezalandırılmasının sağlanacağını söylemesini ve yapmasını istiyoruz. Tüm sağlık camiasını ve kurumlarını bizimle birlikte olmaya çağırıyoruz." (Kısa Dalga)

Sağlık