Bitcoin'in yükselişi: 2023'te yüzde 146 arttı

Bitcoin'in yükselişi: 2023'te yüzde 146 arttı
Dijital varlıklar arasındaki en büyük araç olan Bitcoin, talebin yeniden artması üzerine 2023'te başladığı toparlanmayı sürdürürdü. Bir dönem 20 bin doların altına da inen Bitcoin yeniden 40 bin doların üzerine çıktı.

Bitcoin yüzde 2,9 artışla 40.867 dolara ulaştı ve 2023'teki yukarı ivmesini yüzde146'ya çıkardı.

BloombergHT'nin derlediği bilgilere göre Bitcoin, dijital varlıklarda 2 trilyon dolarlık bir düşüşe katkıda bulunan TerraUSD stabilcoin çöküşünden önce, en son Nisan 2022'de bu seviyelerdeydi.

Yatırımcılar, enflasyon soğudukça FED'in faiz artırımlarıyla işinin bittiğine giderek daha fazla ikna oluyor ve dikkatler gelecek yılki kesintilerin olası boyutuna çevriliyor. Değişen zemin küresel piyasalarda yükselişi tetikledi.

Yeni hedef 42 bin doların üzeri

IG Australia Pty'den piyasa analisti Tony Sycamore, bir notta "Bitcoin, SEC'in 2024'te ETF ve Fed'in faiz indirimlerine onay vermesi konusundaki iyimserlikle desteklenmeye devam ediyor" dedi. Sycamore, grafik desenlerinin izlenecek bir sonraki seviye olarak 42.330 dolara işaret ettiğini ekledi.

Bitcoin'in 2022'deki kripto çöküşünden sonra yeniden canlanması, Sam Bankman-Fried'ı FTX'te dolandırıcılık suçundan parmaklıklar ardına koyan ve önde gelen kripto borsası Binance ile kurucusu Changpeng Zhao'ya sabıka kayıtları ve büyük para cezaları veren ABD baskısını atlattı. (Kısa Dalga)

Ekonomi