Bitcoin'de 50 bin seviyesi için ‘halving’e işaret edildi

Bitcoin'de 50 bin seviyesi için  ‘halving’e işaret edildi
Gözler Bitcoin’deki yarılanma (halving) takviminde. Analistlere göre Nisan 2024’teki ‘halving’ ile Bitcoin 50 bin doların üstünü görebilir.

Kelime olarak yarılanma anlamına gelen ‘halving’, madencilik ile üretilen kripto para birimlerinde blok başına düşen ödülün belirli aralıklarla yarıya düşürülmesini anlatıyor.

Belli aralıklarla yapılan yarılanma, kripto ekonomi modelinin temel öğelerinden biri. En son 2020 yılında bir yarılanma gerçekleşmişti.

Daha önce artmıştı

Gelecek senenin nisan ayındaysa yenisi geliyor. Arz konusunda bir kesinlik yaratan bu durum, fiyatlara olumlu olarak yansıyor.

Bitcoin, son üç yarılanmanın her birinin ardından rekor seviyelere yükseldi.

Diken'in haberine göreBloomberg analisti Jamie Douglas Coutts, yaklaşan yarılanmanın piyasada yüzde 50’lik bir artışı fiyatlandırdığını söyledi.

50 bin dolara çıkabilir

Coutts, Bitcoin’in Nisan 2024’e kadar 50 bin dolara çıkabileceğini tahmin ediyor. 1 Bitcoin bugün 27 bin 350 dolardan alıcı buluyor.

Analistler, yarılanma sonrasıysa 50 bin doların üzerinin görülebileceğini söylüyor.

Bloomberg Intelligence ve Matrixport’a göre, geçen haftaki 30 bin dolar seviyesinde tutunamayan Bitcoin, yarılanmayla en az yüzde 78’lik bir yükselişi tetikleme potansiyeline sahip. (Kısa Dalga)

Ekonomi