Bitcoin'de büyük düşüş: 34 bin dolar direncinin altına indi, kasımdan beri yüzde 50 değer kaybetti

Bitcoin'de büyük düşüş: 34 bin dolar direncinin altına indi, kasımdan beri yüzde 50 değer kaybetti
Dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin'in değeri, direnç noktası olarak görülen 34 bin doların altına düştü. Bitcoin, geçtiğimiz yıl kasım ayında gördüğü zirveden beri yüzde 50 değer kaybetti.

ABD Merkez Bankası’nın enflasyonla mücadele için faiz artırımına gitmesinin ve Ukrayna'daki savaşın gölgesinde, kripto para piyasalarındaki düşüşün önü alınamıyor. Coinbase kripto para borsasına göre, Bitcoin'in değeri, piyasada direnç noktası olarak görülen 34 bin doların altına düştü.

Dünyanın en büyük kripto para birimi böylece, geçtiğimiz yıl kasım ayında gördüğü zirveden bu yana yüzde 50 değer kaybetmiş oldu.

Dijital varlıkların değerindeki düşüş, son günlerde dünya genelindeki borsalarda yaşanan düşüşle eş zamanlı olarak gerçekleşiyor. Bu sabah bazı Asya piyasaları da, Japonya'nın gösterge Nikkei endeksinin yaklaşık yüzde 2 düşmesiyle yeniden düşüşe geçti.

Toplam değeri 636 milyar dolar olan kripto para piyasasının yaklaşık üçte biri Bitcoin'den oluşuyor. İkinci en büyük kripto para birimi Ethereum da geçen hafta içinde yüzde 10'dan fazla düşüş gördü. (Kısa Dalga)

Ekonomi