Bitcoin’de toparlanma için neler olmalı?

Bitcoin’de toparlanma için neler olmalı?
Kripto paralarda aylardır ‘testere’ trendi hakim. Peki, bu geri dönüş ne zaman olacak?

Geçen kasım ayından bu yana Bitcoin’de yaşanan kayıp yüzde 70’i aşmıştı. ‘Toparlanma başlıyor’ umutları her seferinde yeniden satış baskısıyla karşılaşıyor.

Dünya gazetesinden Ufuk Korcan, aylardır ‘testere’ trendinin hakim olduğu kripto paralarda toparlanma için neler olması gerektiğini yazdı. Korcan, 'Bitcoin’de geri dönüş ne zaman?' başlıklı yazısında şunları kaydetti:

Geçen kasım ayında 69 bin dolar sınırına kadar çıkan kriptonun amiral gemisi Bitcoin, 18 bin doların altını gördü. Yani yüzde 70’in üzerinde bir geri çekilme. Alt coinlerde ise kayıp çok daha büyük. Zirvesine göre yüzde 99 gerileyen çok sayıda coin var. Böyle bir piyasada yatırımcı olmak çelik gibi bir sinire sahip olmayı gerektiriyor. Geçmiş yazılarda da söylediğim gibi kripto varlıklara yatırım için ayrılacak para toplam tasarruflar içerisinde yüzde 5-10 gibi düşük bir oranda olmalı ve bu paraya ihtiyacınız olmamalı. Çünkü son dönemde yaşanan düşüşün geri dönüşünü bekleyecek zamanı kendinize yaratıyor olmanız önemli.

RACONU FED KESECEK

Peki, bu geri dönüş ne zaman olacak? Mevcut durumda Fed’in faiz politikası tüm piyasalarda yönü belirleyecek ana etken. Fed’in faiz artırımlarının nerede duracağı ve enfl asyonla mücadelede etkili olup olmayacağı yakından izlenecek. Faiz artırımlarının sürdüğü bir ortamda riskli varlıklarda yaşanacak olası yukarı yönlü hareketler sınırlı kalabilir. Faiz artırımlarının sonuna gelindiği ya da bittiği, ekonomik durgunluğu tersine çevirecek adımların konuşulmaya başladığını bir ortamda kripto paralar gibi riskli varlıklara ilgi yeniden artmaya başlayabilir.

BITCOİN 19-20 BİN DOLARI DESTEK YAPMA ÇABASINDA

Bitcoin’e uzun vadeli bakıldığında hala 2019 Ocak ayında başlattığı yükseliş trendi üzerindeki hareketini devam ettiriyor. Bu trendin destek noktası önümüzdeki hafta için 16 bin 200 dolarlı seviyelere denk geliyor. Bunun yanında son 5 haftadır 19-20 dolar bandı üzerinde kalma çabası dikkat çekiyor. Bu teknik açıdan paritenin bu seviyeleri destek bölgesi yapma isteğini gösteren bir gösterge. Ancak parite hala 2022 Nisan ayının ilk haftasında başlattığı düşüş trend çizgisinin etkisi altında. Bu sebeple kısa vadeli olarak paritenin hala düşüş trend çizgisinin etkisi altında olduğu unutulmamalı. Önümüzdeki hafta için bu trendin direnç noktası 21 bin 200-21 bin 300 dolar bandına denk geliyor. Bu bandın hacimli bir şekilde kırılması paritenin 27 bin-28 bin dolarlı seviyelere doğru ivmelenmesini sağlayabilir. Ancak bir kez daha hatırlatmakta fayda var parite şu anda kısa vadeli olarak düşüş trend çizgisinin etkisi altında.

YAZININ TAMAMI

Ekonomi