Bloomberg'de Sedat Peker krizi analizi: "AKP’nin iktidarını sürdürmesi MHP’ye bağlı"

Bloomberg'de Sedat Peker krizi analizi: "AKP’nin iktidarını sürdürmesi MHP’ye bağlı"
Bloomberg organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in yayınladığı videolara ilişkin bir analiz yayınladı. Yapılan analizde Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili "Acı gerçekle karşı karşıya: partisi artık iktidarını sürdürmek için koalisyon ortağına bağlı" ifadeleri yer aldı.

New York Times, Le Monde, Washington Post, The Guardian'ın ardından organize suç örgütü liderini Sedat Peker'i bu kez de Bloomberg analiz etti. 

TIKLAYIN/ The Guardian'dan Peker yorumu: "Peker'in zamanlaması anketlerde düşüş yaşayan Erdoğan için yıkıcı"


Bloomberg'de yer alan habere göre, AKP içinde bazı isimlerin sessiz bir şekilde muhalefetin Peker'in suçlamalarıyla ilgili kapsamlı inceleme başlatılması çağrılarına katıldığı belirtildi. Erdoğan'ın onların inceleme yönündeki fikrini dışlayarak İçişleri Bakanı Soylu'ya koşulsuz desteğini sunan MHP lideri Bahçeli'ye katıldığı vurgulanan haberde "Bu kriz, Erdoğan'ın kendi desteği azalırken AKP elitleri arasında giderek daha az rağbet gören ortağına büyüyen bağlılığının altını çizdi" denildi.


Haberde, ismini vermeyen bir üst düzey yetkilinin "AKP elitlerinin çoğu şu anki koalisyondan rahatsız" dediği aktarıldı. Peker videolarının parti içindeki etkisiyle ilgili konuşan yetkili, "Çoğunluk, MHP'yle bağları zedelese bile kapsamlı bir inceleme yürütülmesi gerektiğini düşünüyor" dedi.

Youtube'da çektiği videolar 50 milyon izlenmeye ulaşan Sedat Peker'le ilgili haberde, 2018 yılında milliyetçi çevredeki popülaritesini kullanarak Erdoğan'ın yeniden seçilmesi için miting düzenlediği hatırlatıldı.

Gündem