BM: Gazze’de 338 bin kişi yerinden edildi

BM: Gazze’de 338 bin kişi yerinden edildi
Birleşmiş Milletler, İsrail bombardımanı altındaki Gazze’de 338 bin kişinin yerinden edildiğini açıkladı. Gazzelilerin bölgeden çıkabilmesi için güvenli bir geçiş alanı sağlanması çalışmaları sürüyor.

İsrail ile Filistin arasındaki çatışmalar 6. gününe girdi.

İsrail, Gazze Şeridi'ne saldırılarını sürdürürken, Birleşmiş Milletler 338 bin kişinin bölgede yerinden olduğunu duyurdu.

Gazzelilerin bölgeden çıkabilmesi için güvenli bir geçiş alanı sağlanması çalışmaları sürüyor.

T24’de yer alan habere göre, bombalanmaya devam eden Gazze'deki tek elektrik santralinin dün itibariyle yakıtı bitti. İsrail'in komple abluka kararı dahilinde elektrik sağlamayı bıraktığı Gazze'de insanlar artık jeneratörleri varsa bile yakıt bulmak için mücadele vermek durumunda kalacak. Birleşmiş Milletler, Gazze'deki sivillere gıda, yakıt ve su ulaştırılmasına izin verilmesi için çağrıda bulundu.

Elektriklerin gitmesi, Gazze'deki insani krizin derinleşmesi tehlikesini de beraberinde getiriyor. Bölgedeki hastaneler elektriksiz kalırsa yaralılar ve hastalar hayatını kaybedebilir.

Beyaz Saray; İsrail, BM ve Mısır ile Gazze'ye bazı yardımların girebilmesi ve sivillerin çıkabilmesi için görüşme halinde olduklarını belirtti.

İsrail'in Gazze'ye başlatması beklenen kara harekatı için sınırda askeri yığınak da devam ediyor. (Kısa Dalga)

Dünya