BM Genel Sekreteri iklim değişikliği hakkında uyardı: Isınma değil, küresel kaynama devrindeyiz

BM Genel Sekreteri iklim değişikliği hakkında uyardı: Isınma değil, küresel kaynama devrindeyiz
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, mevsim normallerinin dışındaki hava değişimleri için "Küresel ısınma dönemi sona erdi, küresel kaynama dönemi geldi" açıklamasında bulundu.

Independent Türkçe'nin yer verdiği habere göre; Guterres, New York'taki BM merkezinde düzenlediği basın toplantısında, iklim değişikliği konusunda uyarılarda bulundu.

"Liderler önderlik etmeli, artık mazeret yok, diğerlerinin önce hareket etmesini beklemek yok. Bunun için daha fazla zaman yok." diye konuşan Guterres, buna rağmen acil iklim eylem planlarıyla küresel sıcaklık artışını 1,5 santigrat derece ile sınırlamak ve iklim değişikliğinin en kötüsünden kaçınmak için bir araya gelmenin hala mümkün olduğunu belirtti.

'Ülkeler fosil yakıttan, yenilenebilir enerjiye geçmeli'

Guterres, özellikle küresel emisyonun yüzde 80'inden sorumlu olan G20 ülkelerinin "iklim değişikliği ve adaleti" için adım atmak zorunda olduğunu vurgulayarak, her ülkenin fosil yakıttan yenilenebilir enerjiye geçmesi ve ulusal emisyon azaltma hedeflerine ulaşması gerektiğinin altını çizdi.

Dünya