BM: İsrail Gazzeli bir yardım çalışanını ve ailesinden 70 kişiyi öldürdü

BM: İsrail Gazzeli bir yardım çalışanını ve ailesinden 70 kişiyi öldürdü
Birleşmiş Milletler, Gazze'de bulunan bir BM çalışanının ve çalışanın geniş ailesindeki 70'den fazla üyesinin İsrail'in hava saldırılarında öldürüldüğünü bildirdi.

BM Kalkınma Programı Başkanı Achim Steiner; 56 yaşında İssam el- Muğrabi, eşi, 5 çocukları ve onlarca yakınlarının Gazze Şehri yakınlarındaki bombardımanda öldüğünü söyledi.

Steiner, "İssam'ın ve ailesinin ölümü hepimizi derinden etkiledi. BM ve Gazze'deki siviller hedef değildir. Bu savaş bitmeli. İssam'ın ve sayısız diğer ailenin yaşadığı acıları artık hiçbir aile yaşamamalıdır" dedi.

Cumartesi günü Hamas, bir İsrail hava saldırısının beş İsrailli rehineyi de öldürmüş olabileceğini ifade etti. Hamas sözcüsü Ebu Ubeyde, İsrailli rehineleri tutmakla sorumlu grupla iletişimi kaybettiklerini ifade etti.

İsrail ordusu henüz bu iddiaya cevap vermedi, ancak gelişmeler; yakınlarının kurtarılması için ateşkes isteyen rehine yakınlarının hükümete kurduğu baskıyı artırabilir.

Gazze'ye yapılan İsrail saldırılarında ölü sayısı 20 bin 258'e ulaştı. Ölülerin çoğunun kadın ve çocuk olduğu belirtiliyor. Bombardımanda yerle bir olan binaların altında binlerce ceset daha bulunduğuna inanılıyor. (Kısa Dalga)

Dünya