BM'de 'Gazze' oturumu: 'Siviller kaçarlarsa da lanetleniyor, kaçmazlarsa da'

BM'de 'Gazze' oturumu: 'Siviller kaçarlarsa da lanetleniyor, kaçmazlarsa da'
Birleşmiş Milletler Filistin İnsani İşler Koordinatörü Lynn Hastings , İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin yaptığı konuşmada "Gazze'de sığınacak hiçbir yer yok. Konu kaçıp kaçmayacağına ve nereye kaçacağına dair kararlara gelince, siviller kaçarlarsa da lanetleniyor, kaçmazlarsa da" ifadelerini kullandı.

Birleşmiş Milletler (BM) Orta Doğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Tor Wennesland, İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin "Uluslararası toplum olarak, birlik halinde, akan kanı durdurmalı ve çatışmaların bölgeye yayılmasını engellemeliyiz." dedi.

BM Güvenlik Konseyinde üst düzey İsrail-Filistin oturumunda konuşan Wennesland; İsrail'de yaklaşık 1400 kişinin hayatını kaybettiğine dikkati çeken Wennesland, "Bu İsrail tarihinin en kanlı saldırısı" dedi.

Independent Türkçe'nin yer verdiği bilgilere göre; Wennesland, İsrail'in "savaş ilan ettiğini" ve 7 Ekim'den bu yana 5 binden fazla yeri bombaladığını aktararak, hava saldırılarının siviller üzerindeki etkisinin korkunç olduğunu, 5 binden fazla Filistinlinin de yaşamını yitirdiğini bildirdi.

BM Filistin İnsani İşler Koordinatörü Lynn Hastings de İsrail'in şu ana kadarki saldırıları nedeniyle Gazze’deki konutların en az yüzde 42'sinin yıkıldığını veya hasar gördüğünü söyledi.

Hastings, "Gazze'de sığınacak hiçbir yer yok. Konu kaçıp kaçmayacağına ve nereye kaçacağına dair kararlara gelince, siviller kaçarlarsa da lanetleniyor, kaçmazlarsa da." diye konuştu.

Hastings, yardımlar arasında özellikle yakıtın bulunmamasını eleştirerek, yakıt olmadan Gazze’de insani operasyonların duracağına, hastane, fırın, su arıtma gibi temel hayati tesislerin çalışmayacağına, dolayısıyla ciddi sağlık sorunlarının oluşacağına vurgu yaptı. (Kısa Dalga)

Dünya