BM'de gergin anlar: Rus büyükelçi salonu öfkeyle terk etti

BM'de gergin anlar: Rus büyükelçi salonu öfkeyle terk etti
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ndeki Ukrayna toplantısı gergin anlara sahne oldu. Konsey'in daimi üyesi olan Rusya'nın temsilcisi, Vassily Nebenzia, AB Konseyi Charles Michel'in açıklamalarına öfkelenerek salonu terk etti.

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nde dün düzenlenen Ukrayna toplantısında, Rusya ile Avrupa Birliği (AB) arasında kriz çıktı. AB Konseyi Başkanı Charles Michel'in Moskova'ya yönelttiği suçlamalara öfkelenen Rusya'nın BM Büyükelçisi Vassily Nebenzia oturumu öfkeyle terk etti.

Michel 15 üyeli Konsey'de yaptığı konuşmada, Rusya'yı gıda arzını silah gibi kullanmak ve küresel bir gıda krizine yol açmakla suçladı. Michel aynı zamanda Rusya'yı savaş suçları ve başta cinsel şiddet olmak üzere insanlık suçlarıyla itham etti.

AB Konseyi Başkanı, "Rusya Federasyonu'nun büyükelçisi, dürüst olalım, Kremlin gıda arzını gelişmekte olan ülkelere karşı görünmez bir silah olarak kullanıyor. Bu gıda krizinin tek sorumlusu Rusya'dır" dedi. Ukrayna'nın Odesa limanında bekletilen tonlarca tahılı bizzat kendi gözleriyle gördüğünü söyleyip, Rusya'yı Ukrayna tahılını çalmakla da suçlayan Michel, "Rusya'nın savaşının dramatik sonuçları tüm dünyaya yayılıyor ve bu gıda fiyatlarını artırıyor, insanları yoksulluğa itiyor ve büyük bölgeleri istikrarsızlaştırıyor" ifadelerini kullandı.

Bu sözlere öfkelenen Nebenzia ise oturumu terk etti. Bu sırada Nebenzia'ya hitap etmeye devam eden Michel, "Salonu terk edebilirsiniz, belki de böylesi gerçekleri dinlemekten daha kolaydır" ifadelerini kullandı.

Gerilimin ardından Sonrasında Reuters'a konuşan Nebenzia ise "Michel'in buraya yaymak için geldiği yalanlar nedeniyle kalamazdım" dedi. (Kısa Dalga)

Dünya