Bob Dylan'dan '599 dolarlık' özür

Bob Dylan'dan '599 dolarlık' özür
ABD'li müzisyen Bob Dylan, 599 dolardan satılan kitabını kendisi yerine makineye imzalattığı için özür diledi.

ABD'li efsanevi müzisyen Bob Dylan, kitabını ıslak imza yerine otomatik kalem makinesiyle imzaladığı için özür diledi. Dylan, 900 adet satılan kitaptaki hatasını telafi edeceğini ifade etti.

Dylan, sosyal medya hesabında şunları yazdı: "Son zamanlardaki bazı sanat eserlerimdeki ve sınırlı sayıdaki 'The Philosophy of Modern Song'daki (Modern Şarkının Felsefesi) imzalarla ilgili bazı tartışmalar olduğunun farkına vardım. Yıllar boyunca her sanat eserini elle imzaladım ve hiçbir zaman bir sorun olmadı."

Dylan, Covid-19 salgını öncesi ciddi bir vertigo rahatsızlığına yakalandığını belirterek hastalığı sebebiyle ıslak imza gerektiren işleri ekiple yapması gerektiğini, salgın karantinası sebebiyle bunun mümkün olmadığını vurguladı.

Dylan, şöyle devam etti: "Sözleşmeye bağlı süreler yaklaşırken, sanat ve edebiyat dünyasında bu tür şeylerin 'her zaman' yapıldığı güvencesiyle birlikte bir otomatik kalem kullanma fikri bana önerildi. Bir makine kullanmak bir karar hatasıydı ve bunu hemen düzeltmek istiyorum."

Dylan'ın 2004'ten sonra yayınladığı ilk kitabı 'The Philosophy of Modern Song'un normal satış fiyatı 45 dolarken (838 lira), ıslak imzalı versiyonu ise 599 dolardan (11 bin 150 lira) satıldı. (DHA)

Kültür Sanat