Bodrum'da 450 turistin bulunduğu otel, "sosyal mesafe ihlal edildiği" için mühürlendi

Bodrum'da 450 turistin bulunduğu otel, "sosyal mesafe ihlal edildiği" için mühürlendi
Muğla’nın Bodrum ilçesinde 450 turistin bulunduğu bir otelin bir bölümü, Bodrum Belediyesi zabıta ekipleri tarafından, kaymakamlığın talimatı ile sosyal mesafe kurallarına uyulmadığı ve “Güvenli Turizm Belgesi” iptal edildiği gerekçesi ile mühürlendi. Otelde turistlerin mağdur olmaması için bir süre daha açık kalması için süre tanındı. (GÖRÜNTÜLÜ)

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Gümbet Mahallesi Ayaz Caddesi’ndeki Dream Palace Bodrum Oteli’ne dün akşam saatlerinde gelen Bodrum Belediyesi zabıta ekipleri, kaymakamlığın talimatı ile “Güvenli Turizm Belgesi” iptal edilen ve sosyal mesafeye uyulmadığı gerekçesiyle üç kez para cezası kesilen otelin mühürlenerek kapatılma işlemini gerçekleştireceklerini bildirdi.

POLİS MÜDAHALE ETTİ

Otelin Genel Müdürü Emre Yaz ile otelin CEO’su olduğunu belirten Mesut Aslan, otelde 450 turistin olduğunu ve büyük bölümünün yabancı olduğunu belirterek mühürlenme işleminin ertelenmesini istedi. Tartışma çıkınca polis ekipleri çağrıldı. Ardından otel yetkilileri, ellerindeki Muğla 3. İdare Mahkemesi’nin; 16 Temmuz 2021 tarihinde verdiği yürütmeyi durdurma ve eksik belgelerin 30 gün içinde tamamlanması kararını zabıta ekiplerine verdi.

“BİRİLERİ BİZİM İŞ YAPMAMIZI İSTEMİYOR”

Otelin işletmecisi Hatıra Demir ise şunları söyledi:

"Şu ana kadar üç tutanak yemişiz. Bu tutanakları oteli kapatma noktasına kadar getirmişler. Şu anda otelde 450 kişi var ve ben bu insanları mağdur edemem. Ben bu insanları kapıya atamam. Ben bugün bütün etkinliklerimi iptal ettim. Koronadan dolayı ‘biz sosyal mesafeyi korumamışız’ diye tutanak tutuldu. Bu yüzden ben etkinliklerimi iptal ettim. Biz otelimiz için güvenli turizm sertifikası alıyoruz onlar iptal ediyorlar. Sürekli iptal geliyor. Neden olduğu açıklanmıyor. Bunun arkasında büyük bir güç var. Saçma sapan şeyler var. Sürekli bizimle uğraşılıyor. Biz gurbetten, Almanya’dan geldik. 49 milyon yatırım yaptık ve bizi bırakmıyorlar burada iş yapalım. Bilmiyorum kimler uğraşıyor, neden uğraşıyor.”

“GÜVENLİ TURİZM SERTİFİKAMIZ 24 SAAT İÇİNDE İPTAL EDİLDİ”

Otelin Genel Müdürü Emre Yaz ise şöyle konuştu:

“İlk başta bizim evrak eksiğimiz yoktu. Güvenli turizm sertifikamız da vardı. Sonra sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde, akşam 22 civarlarında bizim sahil kısmına dışarıdan normal vatandaş geldi diye tutanak tutulmuş. Bu tutanakların sonucunda da bizim güvenli turizm sertifikamız iptal edildi. Sonra ‘Tekrardan güvenli turizm sertifikası alabilirseniz oteliniz faal olarak çalışmaya devam edebilir’ denildi. Tekrar otelimizi denetime sokup güvenli turizm sertifikamızı aldık. Aldığımız sertifika 24 saat içerisinde tekrar iptal oldu. ‘Çünkü otelinizin önce kapalı kalması lazım, kapalı kaldıktan sonra tekrar sertifikanızın alınması lazım’ dediler. Bunun içinde yaklaşık 1-1,5 aydır aynı konu ile ilgileniyoruz. Her gün tutanak yiyoruz. Şu anda da süresiz kapatmak için geldiler. Şu anda avukat arkadaşlarımız da konu ile ilgileniyorlar.”

“TUTANAK TUTULMASI GAYET NORMAL, ZABITA İŞİNİ YAPMIŞTIR”

Otelin CEO’su Mesut Aslan ise şunları söyledi:

“Şu anda zaten bir mahkeme kararımız var. Mahkeme bize 30 gün süre tanımıştı. Bu süre zarfında, onlar kendi delillerini sunacaklar biz de kendi delillerimizi sunup eksiklerimizi tamamlayacağız. Ama bu süre zarfında yani 3-4 gün önce bir tutanak daha tutuldu. O tutanak yersizdir. Çünkü zaten bir mahkeme kararı var. Böyle bir durum var. Belki bir yanlışlık oldu ya da hafta sonuna denk geldiği için bir bildiri iletilmemiş olabilir. Bu sorunu çözeceğiz. Ben kapatılacağını sanmıyorum. Onlar da zaten inceliyorlar. Şu anda bir sorun yok tamamen evraklara bağlı. Evraklara bakıyoruz, evraklarda bir sıkıntı var. Onlar kendi evraklarını, biz kendi evraklarımızı karşılaştırıyoruz. Muhtemelen çözülecektir. 3. İdare Mahkemesi demiş ki ‘Siz bu işletmeyi kapatamazsınız. Kapatacaksanız elinizdeki delil ve belgeleri ortaya koymanız lazım.’ Aynı şartlarda bize de söylüyorlar. Eksikleriniz varsa ya da evraklarınızı belirtin. Biz de bu evraklarımızı ve eksiklerimizi tamamlamak üzere bu süre zarfında biz de çalışıyoruz. Kaymakamlık ve belediye de çalışıyor. Ama biz daha bu çalışmanın başındayken, bu karar 16.07.21 tarihinde verilmiş ve bizim de onların da 30 günlük süresi var delil toplamak için. Ama hemen arkasından bir tutanak daha tutuldu. Bu normal. Bizden kaynaklı bir tutanak da olabilir. Yani yanlış yapmış olabiliriz. Tutanak tutulması gayet normal, zabıta işini yapmıştır. Ama bu kapatma yeterli değildir, çünkü 30 günlük zaten zamanımız var. O yüzden şu an evraklarda anlaşamıyoruz ama çözülecek. Olaya kötü bakmıyorum.”

BEACH CLUP VE OTOPARK MÜHÜRLENDİ

Yaklaşık üç saat süren görüşmelerin ardından zabıta

 ekipleri otelin beach clup bölümü ile otopark bölümünü mühürleyerek kullanıma kapattı. Otelde turistlerin mağdur olmaması için açık kalacağı ve süre verildiği belirtildi. Polis ve zabıta ekipleri otelden ayrıldı.

 (MELİS ANTER / ANKA)

 



Sağlık