Boğaz'da son 1.5 yılda 20 yalı el değiştirdi, 200 tanesi ise satılık

Boğaz'da son 1.5 yılda 20 yalı el değiştirdi, 200 tanesi ise satılık
İstanbul Boğazı'nda yer alan yalılar el değiştiriyor. Boğaz'da son 1.5 yılda 20 yalı el değiştirirken 200 yalının da satışta olduğu belirtildi.

İstanbul Boğazı'nda bulunan lüks yalıların birçoğunun  satışta olduğu öğrenildi. Boğaz'da son 1.5 yılda 20 yalı el değiştirirken 200 yalının da satışta olduğu belirtildi. Gayrimenkul brokerı Songül Toprak Özsan, taleplerin günden güne arttığını söyledi. 

Sözcü gazetesinden Özlem Ermiş Beyhan'ın haberine göre, k
urdaki ani ataklar nedeniyle yalıların cazip hale geldiğini, gayrimenkulde kiralama ve satın almalarda TL'ye dönme zorunluluğu getirilmesinin de alımları olumlu yönde etkilediğini belirten gayrimenkul brokerı Songül Toprak Özsan, “2020 mart ve haziran arasındaki süreçte satılık yalılara önceki yılın aynı dönemine göre tam 10 kat fazla talep geldi. 2021 yılı mayıs ayı itibarıyla ise yine nisan ayına göre 4 katı bir talep artışı var” dedi. Son olarak Peak Games'i 2020 yılında 1.8 milyar dolara ABD'li oyun devi Zynga'ya satan Sidar Şahin, Boğaz'daki Kıbrıslı Yalısı'nın bir bölümünü satın almıştı.


YERLİ ALICILARIN TALEBİ ARTTI 


Songül Toprak Özsan'ın verdiği bilgiye göre 2014-2020 arasında yapılan toplam yalı satışı sayısına sadece son 1.5 yılda ulaşıldı ve 20'ye yakın yalı bu dönemde el değiştirdi. Satışlar Anadolu Hisarı, Kandilli, Kanlıca ve Yeniköy bölgelerinde yoğunluk kazandı. Özsan, “Pandemide Anadolu Yakası'ndaki bahçeli yalı ve yalı dairelerine yerli alıcıların talebi arttı” ifadesini kullandı.

GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ


Son dönemdeki alımların tamamının yerli alıcılar tarafından gerçekleştiğini dile getiren Özsan, “200'e yakın yalı halen satışta. Yalılarını satışa çıkaran aileler yalılarının isminin satılık olarak ortalarda dolaşmaması için gizlilik sözleşmeleri imzalıyor” dedi.

EN UCUZU 10 MİLYON DOLAR 

Son dönemde el değiştiren bazı yalıların fiyatları ise şöyle: "Tevfik Bey Yalısı 18 milyon dolar, Riyazeci İzzet Bey Yalısı 17 milyon dolar, Üstünel Yalısı 18 milyon dolar, Esra Umur Yalısı 10 milyon dolar, Sadıkoğlu Yalısı 35 milyon dolar, Kıbrıslı Yalısı 19 milyon dolar."

Ekonomi