Boğaziçi Üniversitesi'nde rektör Naci İnci'nin şikayet ettiği öğrencilerden ikisi tutuklandı

Boğaziçi Üniversitesi'nde rektör Naci İnci'nin şikayet ettiği öğrencilerden ikisi tutuklandı
Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci İnci'yi protesto ettikleri için gözaltına alınan 10 öğrenciden 2'si tutuklandı. Öğrencilerin Boğaziçi'ne Melih Bulu'nun ardından rektör atanan Naci İnci'nin şikayetiyle gözaltına alındığı ortaya çıktı.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci İnci'yi protesto ettikleri için gözaltına alınan 10 öğrenciden 2'si tutuklandı.

İstanbul Valiliği, dün yaptığı açıklamada, 4 Ekim Pazartesi Günü, Boğaziçi Üniversitesi'nde Rektör Prof. Dr. Naci İnci'yi protesto eden öğrencilerden, 10’unun gözaltına alındığını duyurmuştu. Bu öğrencilerden 3'ü ifadeleri alındıktan sonra emniyetten serbest bırakılmış 7 öğrenci ise İstanbul Adliyesi’ne sevk edilmişti.

Adliyedeki öğrencilerden 4’ü de savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakılmış, 3’ü ise tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilmişti.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği ise bugün 3 öğrenciden 2’sinin tutuklanmasına, birinin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.
Gerçek Gündem'den Fırat Fıstık'ın haberine göre, Rektör Prof. Dr. Naci İnci,  Boğaziçi Üniversitesi’ndeki protestolarla ilgili 14 üniversite öğrencisi hakkında "tehdit, hakaret, mala zarar verme, görevi yaptırmamak için direnme, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" gibi suçlamalarla ihbarda bulundu.

Dilekçede öğrencilerin, üniversite yönetiminin onur, şeref ve saygınlığını ihlal ettiğini savunan İnci, “Kayyuma geçit yok”, “Kayyuma nakka” pankartlarını belirtilen suçlara delil olarak gösterdi, öğrencilere kamu davası açılması talep edildi.

 

Gündem