Boğaziçi Üniversitesi Rektörü İnci: "Öğrencilere açılan disiplin soruşturmalarını iptal edeceğim"

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü İnci: "Öğrencilere açılan disiplin soruşturmalarını iptal edeceğim"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görevden aldığı Prof. Dr. Melih Bulu'nun yerine rektörlüğe atanan Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, "Bugüne kadar şahsımla ilgili olarak öğrencilerimize açılan tüm disiplin soruşturmalarının iptal edilmesi talimatını ilgili birimlere ileteceğim" dedi.

Boğaziçi Üniversitesi’nde protestolarla karşılaşan Prof. Dr. Naci İnci, bugüne kadar kendisiyle ilgili olarak öğrencilere açılan tüm disiplin soruşturmalarının iptal edilmesi için talimatını birimlere ileteceğini belirtti.

İnci, sosyal medya hesabından yaptığı öğrencilere seslendiği açıklamasında, "Eleştirmek, demokratik protesto hakkını kullanmak hepimizin hakkıdır. Ancak eleştirinin kişileri rencide edici bir karaktere sahip olmaması, 'öteki'nin haklarını da gözetmesi ve barışçıl yöntemlerle gerçekleştirilmesi, Boğaziçi kültürünün de bunu gerektirdiği kuşkusuzdur" ifadelerini kullandı.  İnci, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Son aylarda yaşanan talihsiz olaylar nedeniyle yara alan birlikte yaşama ortamının yeniden tesis edilebilmesi için tüm kampüs sakinlerinin karşılıklı saygıya dayalı bir ortamı oluşturmak için eşit sorumluluğa sahip olduğunu düşünmekteyim.

Boğaziçi Üniversitesi mensupları eleştirel bakış açısıyla, kalıpları ve klişeleri sorgulayan, hakim ‘doğru'lar hakkında farklı bakış açıları geliştirebilen bireylerdir. Elbette bu anlayış çerçevesinde eleştirmek, demokratik protesto hakkını kullanmak hepimizin hakkıdır.

Gündem