Boğaziçi Üniversitesi'nde 'fakülteme dokunma' diyen öğrenciler okuldan uzaklaştırıldı

Boğaziçi Üniversitesi'nde 'fakülteme dokunma' diyen öğrenciler okuldan uzaklaştırıldı
Boğaziçi Üniversitesi'nde atanmış yönetimin fakülteleri yeniden yapılandırma kararına tepki gösteren 10 öğrenciye 1 ay süreyle uzaklaştırma cezası verildi.

Boğaziçi Üniversitesi’nde kayyum yönetiminin 'yeniden yapılandırma'sına karşı çıkan yüzlerce öğrenci kampüste eylem yapmıştı. Devam eden protestolara katılmak isteyen 10 öğrencininse okula girişi engellenmişti.

'Dersleri aksatma' gerekçe gösterildi

Kampüse alınmayan öğrencilere 1 ay süreyle uzaklaştırma cezası verildiği öğrenildi. Rektör Yardımcısı Fazıl Önder Sönmez'in imzasını taşıyan kararda, cezaya öğrencilerin "dersleri aksatması" gerekçe gösterildi.

Öğrenciler suç duyurusunda bulundu

Okula girişi engellenen 10 öğrenci, dün İstanbul Adliyesi’ne giderek rektörlük çalışanları ve güvenlik şefi hakkında suç duyurusunda bulundu.

1.png

Yalnızca dersi olan öğrenciler alındı

Boğaziçi Üniversitesi'nde yaklaşık iki yıldır süren protestoları cezalar ve yaptırımlarla engellemeye çalışan kayyum yönetiminin son adımı İktisadi ve İdari Bilimler fakültesine girişleri kısıtlamak oldu. İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ünal Zenginobuz, fakülte kapısında görevlendirilen güvenlik görevlilerinin yalnızca dersi olan öğrencileri içeri aldıklarını atardı.

Ne olmuştu?

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'nde Yönetim Bilimleri Fakültesinde yer alan Yönetim Bilişim Sistemleri, Uluslararası Ticaret ve Turizm İşletmeciliği bölümleri, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne bağlandı.

Fen-Edebiyat Fakültesi ise Fen Fakültesi ve İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi olarak yeniden yapılandırıldı. Söz konusu yapılandırma, çalışma konusu ve metodolojisi birbirine benzer bölümlerin aynı fakültelerde bulunduğunda daha verimli ve tutarlı işlemesi amaçlanarak yapıldığı belirtildi.

(Kısa Dalga)

Gündem