Boğaziçi Üniversitesi’nde rektör Bulu'ya Deva Partili desteği

Boğaziçi Üniversitesi’nde rektör Bulu'ya  Deva Partili desteği
Bir süredir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın rektör olarak atadığı Melih Bulu’ya karşı öğrenci ve akademisyenlerin gösterileri sürerken rektör Bulu’ya Deva Partisi üyesi öğretim üyesinden önemli bir destek geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2 Ocak'ta Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan Melih Bulu, yaklaşık bir ay sonra yardımcı ve danışman bulabildi. Deva Partisi kurucularından Boğaziçi Üniversitesi Girişimcilik Merkezi direktörü Dr. Oğuzhan Aygören, Melih Bulu’nun danışmanı olarak atandı. 

Boğaziçi Üniversitesi Enerji Politikaları Araştırma Merkezi EPAM Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Kumbaroğlu ise Rektör Yardımcısı olarak atandı.

Böylece, bir süredir öğretim üyelerinin rektör yardımcısı olarak atanmayı reddetmeleri nedeniyle büyük sıkıntı yaşayan Melih Bulu rahat bir nefes aldı.

Bulu'nun atanmasından sonra istifa eden yöneticilerin ardından boşalan rektörlük kurulunda, Bulu ile beraber çalışmayı kabul eden bir rektör yardımcısı bulunmaması Bulu açısından bir yönetim krizi yaratmıştı.

Bu arada DEVA Partisi üyesi Dr. Oğuzhan Aygören’in rektör danışmanlığı görevini kabul etmesi üzerine Clubhouse’taki #BoğaziçiSusmayacak odasının moderatörleri “Deva Partilileri AKP’lilerin yanına alalım” diyerek Deva Partisi'nden olup odada yer alanları odadan çıkardı.

Gündem