Boğaziçi Üniversitesi’nde yeni işe başlayanlar AKP’li sendikaya üye yapılıyor

Boğaziçi Üniversitesi’nde yeni işe başlayanlar AKP’li sendikaya üye yapılıyor
Boğaziçi Üniversitesi’nde işe yeni başlayan sözleşmeli personele Eğitim-Bir-Sen’in üyelik formu imzalatılıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atadığı Naci İnci yönetimi, Eğitim-Bir-Sen üyeliğini zorunlu kıldı.

Diken’den Mehmet Baran Kılıç’ın haberine göre, ‘kayyım rektör’ün kadrolarından oluşan üniversite genel sekreterliği, 29 Ağustos’ta başlayan sınavlarla 209 kişiyi işe aldı. İşe alım sürecinde yazılı ve sözlü sınavlar yapıldı. Sınavlarda tüm soruları bildiği halde işe alınmayanlar olduğu gibi ‘referansla’ işe alınanlar da oldu.

Boğaziçi Üniversitesi, 18 Eylül’de de 140 kişilik işe alım ilanına çıkmıştı ve bu süreçte yaşananlar kadrolaşmanın sendikalar üzerinden de yürüdüğünü gösteriyor.

Personel alım komisyonunda bulunan ve göreve başlamaya hak kazanan personelin göreve başlamasında yetkili kişi olan genel sekreter yardımcılarından Mustafa Candan, eylüldeki ilanla işe giren personele, rutin işe giriş evraklarıyla birlikte AKP’ye yakın Eğitim-Bir-Sen’in üyelik formunu imzalatarak personelin Eğitim-Bir-Sen’e üye olmasını sağladı. Üye formu, işe giriş belgelerinin arasına ‘rutin bir form’ diyerek eklendi.

Eğitim-Sen YÖK'e şikâyet etti

Eğitim-Sen, Boğaziçi yönetimine bir dilekçe göndererek, çalışanların istediği sendikayı seçme özgürlüğünün engellendiğini belirtti ve soruşturma açılmasını talep etti. Rektörlük, dilekçeye yasal süre içerisinde cevap vermedi. Eğitim-Sen bunun üzerine durumu YÖK’e bildirdi.

Gündem