Boğaziçi Üniversitesi sergi davası 9 Şubat'a bırakıldı

Boğaziçi Üniversitesi sergi davası 9 Şubat'a bırakıldı
Boğaziçi Üniversitesi kampüsünde Kâbe figürlü resmin yere serilmesi nedeniyle 7 öğrenci hakkında açılan dava 9 Şubat’a ertelendi.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Melih Bulu'nun atandığı dönem başlatılan protestolar çerçevesinde öğrenciler tarafından düzenlenen sergide Kâbe figürlü bir eserin yere konulmasıyla ilgili açılan davada 7 öğrenci hakkında "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan 1’er yıldan 3'er yıla kadar hapis istemiyle açılan davaya 21. Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Salonun küçük olması nedeniyle 27'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya sanık Doğu Demirtaş ve avukatlar katıldı.

Duruşmada, tanıklar Mehmet Velat İnci ve İlayda Altıok dinlendi. Sanık Doğu Demirtaş, "Görüntülerdeki güvenlik görevlisinin söz konusu resmi astığını gördüm. Başka bir tanığımız daha var ama hapiste olduğu için duruşmaya getiremedik" dedi.

Sanık avukatı Doğuşcan Aydın Aygün ise söz konusu videodaki güvenlik görevlisinin kimliğinin tespitini istedi.

Mahkeme, videonun bilirkişiye gönderilerek, görüntüdeki güvenlik görevlisinin kimlik bilgilerinin tespitine ilişkin talepleri reddederken, duruşmayı 9 Şubat 2022 tarihine erteledi.
(ANKA)

Gündem