Boğaziçi Üniversitesi'nde protestoya polisten engel, destek olanlara gözaltı

Boğaziçi Üniversitesi'nde protestoya polisten engel, destek olanlara gözaltı
Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin protesto olaylı başladı. Polis, okuldan çıkmalarına izin vermezken, desteğe gelen öğrenci grubuna da Etiler'de müdahale edildi. İzmir'de Boğaziçili öğrencilere destek eylemine polis müdahale etti.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin rektör atamasına ve öğrenci tutuklamalarına karşı Güney Kampüs önünde gerçekleştirmek istedikleri basın açıklamasına izin verilmedi. Polis, kampüs içerisindeki bir grup öğrencinin dışarıya çıkmasına, dayanışma için gelen öğrencilerin ise kampüse girmesine izin vermeyerek müdahale etti. Çok sayıda kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

İstanbul Valiliği, bugün koronavirüs önlemleri kapsamında alınan kararla toplanmalara izin verilmeyeceğini duyurmuştu. Üniversite çevresinde sabah erken saatlerden itibaren polis geniş güvenlik önlemi aldı. Kampüs çevresine bariyerler ve TOMA yerleştirildi.


Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin Hisarüstü'nde yapmak istedikleri basın açıklamasına karşı polis ekipleri okuldan çıkmalarına izin vermezken, desteğe gelen öğrenci grubuna da Etiler'de müdahale edildi.  Burada çok sayıda öğrenci gözaltına alındı. Kampüste ise okul içerisine polis girmesinin ardından Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri rektörlük önüne yürüdü. 60'ın üzerinde gözaltı var. 

Boğaziçi Üniversitesi Dayanışması, "Onlar polisleriyle ablukaya aldı, biz de kayyumluğu ablukaya alıyoruz. Tüm kapıların önünde kayyum gelip bizle konuşana, arkadaşlarımızın hesabını verene kadar nöbetteyiz. Melih Bulu gelecek, hesap verecek. Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldırımaz" açıklamasını yaptı.

Gündem