Boğaziçi’nde güvenliklere daha sert müdahale için para dağıtıldı iddiası

Boğaziçi’nde güvenliklere daha sert müdahale için para dağıtıldı iddiası
Koruma ve Güvenlik Şube Müdürlüğü Vekilinin öğrencilere sert müdahalede bulunan güvenlik görevlilerine, kişi başı 200, 500 ve bin TL’ye yakın para dağıttığı iddia edildi.

6,5 ay görevde kaldıktan sonra Cumhurbaşkanı kararıyla görevden alınan Melih Bulu’nun rektör olarak atandıktan sonra Koruma ve Güvenlik Şube Müdürlüğü Vekilliği’ne atadığı Alparslan Çepni’nin öğrenci protestolarında daha sert müdahale etmeleri için emrinde çalışan güvenlik görevlilerine para dağıttığı öne sürüldü.

Cumhuriyet’ten Bilal Çelik’in haberine göre geçmişinde MHP’ye yakın Türk Eğitim-Sen’de de yöneticilik yapan Çepni’nin öğrencilere sert müdahalede bulunan güvenlik görevlilerine, kişi başı 200, 500 ve bin TL’ye yakın para dağıttığı iddia edildi. Okulda görevli bazı isimler de bu iddiayı doğruladı.

Alparslan Çepni’nin yakınında bulunan isimlerden A.K., güvenlik görevlilerinin yer aldığı whatsapp grubunda yazdığı mesajda bir güvenlik görevlisine, ‘attım hesaba’ diyerek ödeme yapıldığını bildirdi. Bu mesajdan sonra gruba Melih Bulu’nun görevden alındığı bilgisi paylaşılınca A.K. söz konusu mesajı sildi.

Gündem