Boğaziçi'nde "haremlik-selamlık" havuz: "Üniversite adım adım bitiriliyor'

Boğaziçi'nde "haremlik-selamlık" havuz: "Üniversite adım adım bitiriliyor'
Boğaziçi Üniversitesi'nde, "Hisar Kampüs Kapalı Havuz ve Fitness Salonu Hakkında" başlıklı bilgilendirmede, alanların kullanımları için kadınlara ve erkeklere farklı saatler verildiği öğrenildi. Üniversitenin bilgilendirmesini paylaşan Can Gürses, "Türkiye'nin en iyi devlet üniversiteleri adım adım bitiriliyor" notunu düştü.

Boğaziçi Üniversitesi, son yıllarda Kayyum rektörlerle ve üniversite içi tartışmalı uygulamalarla gündeme geliyor.

Üniversite içerisinde alınan yeni karar da yine dikkatleri okulun üzerine çevirdi.

"Hisar Kampüs Kapalı Havuz ve Fitness Salonu Hakkında" başlığıyla yayınlanan bildiride, Üniversitenin spor alanlarının kullanımına "kadın/erkek" ayrımlı kısıtlama getirildi.

Bilgilendirmede şu ifadelere yer verildi

f8pvbiuxyaadcvj.jpg

Kapalı havuz ve fitness salonu; salı 07:30-10:00, çarşamba 17:30-19:00, perşembe 07:30-10:00 saatleri arasında yalnızca kadın misafirlere hizmet verecektir.
Salı 17:30-19:00, çarşamba 07:30-10:00 ve cuma 07:30- 10:00 saatleri arasında ise yalnızca erkek misafirlere hizmet verecektir.
Kapalı havuz ve fitness salonu yukarıda belirtilen gün ve saatler dışında yine karma olarak hizmet vermeye devam edecektir.

'Herkesin gözü önünde Türkiye'nin en iyi devlet üniversiteleri adım adım bitiriliyor'

Kararı X'ten paylaşan eğitimci ve yazar Can Gürses, duruma tepki göstererek şunları ifade etti:

resim-2023-10-17-212825905.png

Adamlar Boğaziçi Üniversitesi havuz ve spor salonuna alenen haremlik-selamlık uygulaması getirmiş...

Herkesin gözü önünde Türkiye'nin en iyi devlet üniversiteleri adım adım bitiriliyor. Zaman sorunları da yok, zaten 3 yıldır kayyum rektörler ile istedikleri her şeyi adım adım yapıyorlar. Yarın eğitimde de kadın ve erkekleri ayırmak isteseler, onu da yaparlar... (Kısa Dalga)


Gündem