Boğaziçi’nde son durum: Gözaltındaki öğrenciler serbest, 5 yeni gözaltı

Boğaziçi’nde son durum: Gözaltındaki öğrenciler serbest, 5 yeni gözaltı
Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampusu'nda gözaltına alınan ve tutuklama talep edilen 30 öğrenci serbest kaldı. Aynı dakikalarda polisin gösterilere katıldığı iddiasıyla diğer öğrencilerin evlerini bastığı ve yeni gözaltılar yaptığı bilgisi paylaşıldı. Valilik 5 kişinin gözaltına alındığını 3 kişinin arandığını açıkladı.

Boğaziçi Üniversitesi'nin Güney Kampüsü'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından rektör olarak atanan rektör Melih Bulu’nun istifa etmesi talebiyle düzenlenen protesto gösterisinde gözaltına alınan 51 öğrencinin tamamı serbest bırakıldı. Ancak aynı sıralarda polisin diğer bazı öğrencilerin evlerini basarak öğrencileri gözaltına aldığı bilgisi paylaşıldı.

Pazartesi akşamı gözaltına alınan 159 öğrenciden 108’i serbest bırakılmış, 51 öğrenci ise adliyeye sevk edilmişti. Savcılık Çağlayan Adliyesi'ne getirilen 51 öğrenciden 30’unun tutuklanmasını, 12'si için de ev hapsi istedi. 9 öğrenci ise savcılıktan serbest bırakıldı. 5 ayrı sulh ceza hakimliğinde sorgulanan 42 öğrenciye adli kontrol, 9 öğrenciye de yurt dışı yasağı konuldu. 

Yeni gözaltılar

Öğrencilerin serbest kalmasının ardından avukatlar, polisin diğer bazı öğrencilerin evlerini bastığını duyurdu. İstanbul Valiliği konuya ilişkin açıklamasında "Emniyet mensuplarının kullandığı araçları taşladığı, güvenlik güçlerine görev yapılmasını engellemek için saldırılarda bulunduğu, çöp konteynırlarını devirip yakan ve çevreye zarar verdiği" iddia edilen 5 kişinin yakalandığını, 3 kişinin ise arandığını belirtti. Açıklamada şöyle denildi:

"Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs girişinde 01 Şubat 2021 Pazartesi günü yapılan yasa dışı gösterilerde güvenlik güçlerine mukavemet eden bazı şahısların gözaltına alınmasını protesto etmek amacıyla 02 Şubat 2021 Salı günü Kadıköy Rıhtım Meydanı'nda toplanan ve yasa dışı eylem yapan şahıslardan; Emniyet mensuplarının kullandığı araçları taşlayan, güvenlik güçlerine görev yapılmasını engellemek için saldırılarda bulunan, çöp konteynırlarını devirip yakan ve çevreye zarar veren (8) şüpheli şahsın yakalanmasına yönelik bugün İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce gerçekleştirilen çalışmalarda;

Cumhuriyet Başsavcılığı talimatları doğrultusunda (Y.A.K.), (N.E.), (M.C.D.), (Ö.Ş.), (A.K.) isimli (5) şüpheli şahıs yakalanmıştır. (3) şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

 

Gündem