Boğaziçi'nde son icraat: Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün başına bir fizikçi atandı

Boğaziçi'nde son icraat: Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün başına bir fizikçi atandı
Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü'nün başına Melih Bulu'nun rektör yardımcılığı görevini kabul eden Fizik bölümünden Naci İnci atandı.

Boğaziçi Üniversitesi'nde Melih Bulu'nun rektör yardımcılığını kabul eden Fizik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Naci İnci, Sosyal Bilimler Enstitüsü (SBE) Müdürlüğü görevine de vekaleten atandı.

Gazeteduvar.com’un aktardığına göre Naci İnci'nin görevlendirilmesi de yeni açılacak olan Hukuk Fakültesi dekanı Selami Kuran'ın üniversite bileşenlerine danışmadan doğrudan ataması yöntemiyle yapıldı.

Boğaziçi Üniversitesi’nde şimdiye kadar enstitü müdürlükleri de dahil olmak üzere akademik ve idari konumlarda görev alacak olan öğretim üyeleri, ilgili akademik kadronun kapalı oyla yapılan tercih belirleme seçimi ile belirleniyor ve seçilen kişiler üniversite üst yönetimi tarafından bu göreve atanıyorlardı.

"Boğaziçili Fizikçiler" 15 Şubat’ta yaptıkları açıklamada fizik bölümünden iki öğrencisi tutukluyken rektör yardımcılığını kabul eden Prof. Dr. Naci İnci'ye e hitaben açık mektup yayımlamış ve istifaya çağırmıştı.

Gündem