Boğaziçi'nden atılan akademisyene konuşmak da yasak!

Boğaziçi'nden atılan akademisyene konuşmak da yasak!
Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü, üniversiteden atılan fizikçi Kaan Öztürk’ün DataCamp etkinliğine konuşmacı olarak katılmasını engelledi. Öztürk, “Birisi üniversiteyi babasının çiftliği sanıyor” ifadelerini kullandı.

Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğü, Boğaziçi Üniversitesi’nin Bilişim Kulübü’nün (COMPEC), kasım ayında düzenecek DataCamp etkinliğinde veri bilimi uzmanı ve fizikçi Kaan Öztürk’ün konuşmacı olarak katılmasını engelledi. Bilgisayar mühendisliği bölümünde beş yıldır öğretim görevlisi olan Kaan Öztürk’ün görevine rektörlük kararıyla 5 Şubat’ta son verilmişti.

Cumhuriyet’e konuşan Öztürk, bu etkinliklerle akademi ve sektör arasındaki bağın güçlendirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Öztürk, “Ben de bu bağlamda davet edilmiştim ve bu uzun zamandır planlanıyordu. Gerekli hazırlıklar yapıldı ancak COMPEC’teki öğrencilere, öğrenci işlerinden benim etkinlikte konuşmacı olmamın kabul edilmediği yönünde bir mail gelmiş. Kulüpteki arkadaşlar buna itiraz etmişti ancak itirazları kabul edilmemiş hatta ısrar ederlerse bütün etkinliğin iptal edileceğini de söylemişler. Yirmi dakikalık mesleki bir konuşmadan bile rahatsız olmuşlar. Birisi, bana olan antipatisinin üniversitedeki bilimsel tartışma ortamından daha önemli olduğunu düşündüğü için konuşmamı engelledi. Üniversiteyi babasının çiftliği sanıyor” sözleriyle tepki gösterdi.

Gündem