Boğaziçi'ne alkol mührü: Mezunlar derneği restoranı ruhsata rağmen kapatıldı

Boğaziçi'ne alkol mührü: Mezunlar derneği restoranı ruhsata rağmen kapatıldı
Boğaziçi Üniversitesi'nin 37 yıllık mezunlar derneğinin restoranı, ruhsatlı olmasına rağmen alkol satışı yaptığı gerekçesiyle mühürlendi.

Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği (BÜMED), dernek içinde bulunan ve alkol satışı yapan tesisin mühürlendiği açıklandı. Cumhuriyet’e konuşan BÜMED başkanı Hülya Cesur, içki satışının ruhsatlı şekilde yapıldığını belirterek “Okulla arasındaki geçiş, okul tarafından çekilmiş bir çitle engellenmiş durumda. Ancak son iki ayda rektörün aldığı karar üzerine önce alkol satışı yapıldığı için tam altı defa toplam 690 bin 444 lira ceza geldi" dedi.

Cesur, "Sonra da kapı girişlerine sınırlama getirildi. Son olarak da belediye tarafından restoran mühürlendi. Tesiste bulunan tüm idari, sosyal ve sportif faaliyetler devam etmektedir. Hem rektörlük hem de restoran özelinde hukuki adımlar gerektiği şekilde atılmaktadır. Maddi olarak yıpratılmaya çalışılan derneğimizi en iyi şekilde koruyacağız” diye konuştu.

BÜMED'den dernek üyelerine yapılan duyuruda ise süreç şöyle anlatıldı:

Sevgili Mezun Arkadaşlarımız,

Bildiğiniz üzere BÜMED tesis içerisinde bulunan restoranımız ruhsatlı olarak alkollü içecek satışı yapıyordu. Ancak rektörlüğün durumdan rahatsızlığı üzerine ruhsata rağmen okuldan son üç ay içerisinde, tam 6 defa, toplam 690,444.86 TL para cezası geldi, sonra da kapı girişlerine sınırlama getirildi.

Rektörlüğün dernek arazisinin eğitim alanı olduğunu bildirmesi ve eğitim verilen alanlarda alkollü içki satışı yapılmaması yönündeki kanunu dayanak göstermesiyle başlayan şikayetinin ardından Kaymakamlık önce ruhsatı iptal etti, sonrasında da restoran Belediye tarafından mühürlendi. Restoranımız dışında tesiste bulunan tüm idari, sosyal ve sportif faaliyetler devam etmektedir. Hem rektörlük hem de restoran özelinde hukuki hazırlıklar yapılmaktadır. Restoranın en kısa zamanda açılması için de görüşmeler sürmektedir.

Bu apansız gündeme gelen yeni gelişme, bizim 20 aydır en birincil gündemimiz olan “özgür, özerk ve demokratik Boğaziçi” talebimizde en ufak bir gerilemeye elbette neden olmamıştır. Bilmenizi isteriz ki görevinden uzaklaştırılan çok kıymetli akademisyenlerin BÜMED’de derslerini vermeye devam etmesi için hocalarımızla çalışmalarımız başlamıştı. Ayrıca okula girişi engellenen yeni mezunlarımızın da BÜMED’e üyelikleri bizim tarafımızdan yapılmaktadır.

Bu süreçte derneğimizin yanında olmanız hem bizim hem de öğrenciler ve hocalarımızla beraber korumaya çalıştığımız Boğaziçi Ruhu için büyük önem taşımaktadır.

Dünkü duyurularımızın ardından birçok arkadaşımızdan ve kurumdan nasıl destek olabiliriz soruları geldi, bununla ilgili daha detaylı bir bilgilendirme e-postası ayrıca paylaşacağız.

Mutlaka ilgilenen birisi vardır demeden vereceğiniz desteğiniz için her birinize şimdiden çok teşekkür ederiz. Siz olmadan Boğaziçi olmaz.

Gündem