Öğretim üyelerinin "Boğaziçi Üniversitesi destek açıklaması"na polis engeli

Öğretim üyelerinin "Boğaziçi Üniversitesi destek açıklaması"na polis engeli
İstanbul Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa öğretim üyelerinin, Beyazıt Meydanı'nda, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki rektör protestolarına destek açıklaması yapmasına polis, izin vermedi. Açıklamalarını yürüyerek okuyan akademisyenler, ev hapsinde tutulan ve tutuklanan öğrencilerin serbest bırakılmasını istedi.

İstanbul Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa öğretim üyelerinin, Beyazıt Meydanı'nda, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki rektör protestolarına destek açıklaması yapmasına polis, Fatih Kaymakamlığı'nın eylem yasağını gerekçe göstererek izin vermedi. Bunun üzerine, açıklamalarını yürüyerek gerçekleştiren öğretim üyeleri, gözaltına alınan, ev hapsinde tutulan ve tutuklanan öğrencilerin serbest bırakılmasını istedi.

Boğaziçi Üniversitesi'ne Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasına karşı öğrenci ve öğretim üyelerinin protestoları sürüyor. Boğaziçili öğrenci ve öğretim üyelerne diğer üniversitelerden akademisyenler de basın açıklamalarıyla destek veriyorlar. İTÜ ve Galasaray Üniversitelerinin öğretim üyelerinin ardından bugün de İstanbul Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa öğretim üyeleri destek açıklaması yapmak istedi. Beyazıt Meydanı'nda toplanan akademisyenlerin açıklama yapmasına polis engel oldu. Fatih Kaymakamlığı'nın eylemi yasakladığını ifade eden polisler, akademisyenlere "Slogan atmayın, açıklama yapmayın, sessizce dağılın" uyarısıda bulundu. 

Akademisyenler, alanda açıklama yapılmasına izin verilmeyince, "Memleketimiz adına üzülüyoruz" başlıklı basın metnini yürüyerek okudular.

(ANKA)


Gündem