İzmir'de Boğaziçi'ne destek eyleminde 50 gözaltı

İzmir'de Boğaziçi'ne destek eyleminde 50 gözaltı
Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine, İzmir ve Konya'daki öğrencilerden de destek geldi. İzmir Alsancak Mahallesi'nde Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek için eylem yapanlara polis müdahale etti, 50 kişi gözaltına alındı.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine, İzmir ve Konya'daki öğrencilerden de destek geldi. İzmir Alsancak Mahallesi'nde Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek için eylem yapanlara polis müdahale etti, 50 öğrenci gözaltına alındı.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek olmak için Konya'da ve İzmir'de protestolar düzenlendi. İzmir'in Konak ilçesine bağlı Alsancak Mahallesi'nde Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek olmak için eylem yapanlara polis müdahale etti. Polis, müdahaleden sonra çok sayıda protestocuyu gözaltına aldı. Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek vermek isteyen grup, polis müdahalesine rağmen dağılmadı.

Amirden sivil polise: "Vurma"

İzmir'de gözaltına alınan bir öğrencinin sırtına copuyla vuran sivil polise, yine sivil giyimli bir polis amirinin "vurma" diye uyarıda bulunması dikkat çekti.

Konya'da, Boğaziçi Üniversitesi'ne destek olmak için "Atanmış rektör istemiyoruz", " Aşağıya bakmayacağız" diyerek toplanan grup basın açıklaması yaptı.