Boğaziçi'nin 'arşivi' de gitti....

Boğaziçi'nin 'arşivi' de gitti....
Boğaziçi Üniversitesi Arşiv ve Dokümantasyon Merkezi binası üniversite yönetiminin kararıyla boşaltıldı. Merkezin idari sorumlusu Prof. Dr. Cengiz Kırlı da görevinden alındı.

Boğaziçi Üniversitesi Arşiv ve Dokümantasyon Merkezi'nin idari sorumlusu Prof. Dr. Cengiz Kırlı, görevden alındığını belirterek "Önümüzdeki günlerde Merkezin bulunduğu bina boşaltılacak ve Merkezde bulunan tüm koleksiyonlar Üniversite Kütüphanesine devredilecek" dedi.

Twitter'da 'Boğaziçi Memories' isimli hesaptan, "Robert Kolej, Amerikan Kız Koleji ve Boğaziçi Üniversitesi Arşivi'ne ev sahipliği yapan Boğaziçi Üniversitesi Arşiv ve Dokümantasyon Merkezi kayyumun kararıyla boşaltılıyor. Binanın lojman yapılmasına karar verilmiş. Merkezin idari sorumlusu Cengiz Kırlı da görevinden alındı" paylaşımı yapıldı.

Kırlı da Twitter’dan yaptığı açıklamada "Ne yazık ki bu haber doğru" diyerek şu açıklamayı yaptı: "Arşiv ve Dokümantasyon Merkezi kapatıldı ve benim de yönetici olarak görev yaptığım yürütme kurulu lağvedildi. Önümüzdeki günlerde merkezin bulunduğu bina boşaltılacak ve merkezde bulunan tüm koleksiyonlar üniversite kütüphanesine devredilecek.

ekran-resmi-2022-09-04-08-42-02.png

"Kütüphanede çalışan meslektaşlarımızın bu son derece kıymetli arşivlere sahip çıkacaklarına inanıyor ve mali yetersizlikler nedeniyle bizlerin gerçekleştirme imkanı bulamadığımız kataloglama çalışmalarını tamamlayarak koleksiyonları araştırmacılara açacaklarını umuyorum...."

Boğaziçi Üniversitesi ikinci Kayyım Rektörü Prof. Dr. Naci İnci, geçen ay başında da 'Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi' yöneticilerinden Zeynep Ünal ve Elif Ergezen'in görevine son vermişti.

Gündem