Boğaziçi'nin atanmış rektörü Naci İnci'den kendisine sırtlarını dönen akademisyenler hakkında suç duyurusu

Boğaziçi'nin atanmış rektörü Naci İnci'den kendisine sırtlarını dönen akademisyenler hakkında suç duyurusu
İki öğrencisi hakkında suç duyurusunda bulunarak tutuklanmalarına neden olan Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci İnci, bu kez de kendisine sırtlarını dönen 16 akademisyen hakkında suç duyurusunda bulundu.

Görevden alınan Prof. Dr. Melih Bulu’nun ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından rektörlüğe atanan ve üniversite bileşenleri tarafından ‘ikinci kayyum’ olarak nitelendirilen İnci, 230 gündür rektörlüğe sırtlarını dönerek eylem gerçekleştiren 16 akademisyen hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Cumhuriyet'in aktardığına göre, İnci’nin avukatı aracılığıyla savcılığa sunulan suç duyurusu dilekçesinde, akademisyenlerin her iş günü gerçekleştirdikleri nöbet eylemleri sonrasında izinsiz olarak “Kayyumluk” afişi astıkları ve üniversite içinde gerçekleştiren sırt dönme nöbeti sırasında toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununu ihlal ettikleri iddia edildi.

Rektörlük protestosu eylemlerine katılan Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri Enis Berke Gök ve Caner Perit Özen, İnci’nin şikayeti sonrası tutuklanmıştı.

Boğaziçi Akademisyenleri, direnişlerini bugün de sürdürdü. 340. gününü geride bırakan Boğaziçi Üniversitesi Akademisyenleri, "Nöbeti no. 229. Direnişin 49. haftası/340.günü" notuyla fotoğraf paylaştı.

Gündem