Boğazınıza kaçan balık kılçığını 1 dakikada çıkarın! Balıkçılar da öneriyor

Boğazınıza kaçan balık kılçığını 1 dakikada çıkarın! Balıkçılar da öneriyor
Boğaza kaçan balık kılçığı ciddi bir sorun olabilir. Evde bazı doğal yöntemlerle balık kılçığından kurtulmak mümkün olmaktadır

Balığın sağlık üzerinde birçok faydası bulunmaktadır. Öncelikle balık, omega-3 yağ asitleri bakımından zengin bir kaynaktır ve kalp sağlığını destekler. Ayrıca, balık tüketimi beyin fonksiyonlarını geliştirebilir ve ruh halini olumlu yönde etkileyebilir. Protein, demir, çinko ve B vitaminleri gibi besin maddeleri bakımından da zengin olan balık, vücut için önemli bir besin kaynağıdır. Bununla birlikte, düzenli balık tüketiminin bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve iltihaplanmayı azalttığı da bilinmektedir. Tüm bu faydalarıyla birlikte, dengeli bir beslenme programında balığa yer vermek sağlıklı bir yaşam için önemli bir adımdır.

hq720-001.jpg

BALIK KILÇIĞI EN BÜYÜK DERT

Balık çok faydalı bir yiyecektir. Ancak balık kılçığı tam bir çile. Balık kılçığından kurtulmanızı sağlayacak bir öneri var: İşte bilmeniz gereken o öneri

Balık kılçığı çoğu zaman can sıkıcı olabiliyor. Balık kılçığından sizleri kurtaracak etkili bir yöntem bulunuyor. Tarifsiteniz.com'da aktarılanlara göre; Balık kılçığı çoğu zaman rahatsız edici olduğundan bir çok kişi korkudan balık yemiyor. Peki boğaza balık kılçığı kaçarsa ne olur?

maxresdefault-003.jpg

Doktorlar, 2 cm'lik kılçığın bağırsakları delerek, organ ve dokularda sepsisi tetikleyerek hayati tehlike yaratan bir enfeksiyona neden olduğunu belirtti.

PATATES PÜRESİNİ DENEYİN

Balık kılçığından kurtulmanızı sağlayacak en etkili yöntemlerden biri de patates püresi yemek. Bunun için 1 adet patatesi haşlayın ve sonrasında ezin. Ezdiğiniz patatesi yedikten bir süre sonra balık kılçığının çıktığını hissedeceksiniz.

maxresdefault-002.jpg

Dilerseniz muzda tüketebilirsiniz.

Tüm bu önerilere rağmen balık kılçığı çıkmamışsa mutlaka uzman bir doktora gitmelisiniz.

BALIK KILÇIĞI İÇİN GİTMENİZ GEREKEN DOKTOR

Balık yedikten sonra ortaya çıkan ve geçmeyen takılma hissiniz varsa bir kulak burun boğaz uzmanına görünmeniz uygun olacaktır.

Yaşam