Bolu Belediye Başkanı hakkında soruşturma

Bolu Belediye Başkanı hakkında soruşturma
“Yabancı uyruklu kim varsa abonemiz olan, su fiyatlarına, katı atık ücretlerine başta olmak üzere bazı ücretlerde 10 kat zam yapacağız. Gitsinler istiyoruz” diyen Bolu Belediye Başkanı Özcan hakkında "görevi kötüye kullanma" ve "nefret ve ayrımcılık" suçlarından soruşturma başlatıldı.

Kentte yaşayan mültecilerin su faturalarını ve katı atık vergisini 10 kat artıracağını söyleyen CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında "görevi kötüye kullanma" ve "nefret ve ayrımcılık" suçlarından soruşturma başlatıldı. 

Soruşturmayı başlatan Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Özcan hakkında yapılan suç duyurularına ilişkin dilekçelerin işleme konduğu öğrenildi.

TIKLAYIN - Bolu Belediye Başkanı Özcan'a suç duyurusu: "Aldığı kararla koronanın yayılım hızı artacak"

Ne olmuştu?

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Yabancı uyruklu kim varsa abonemiz olan, su fiyatlarına, katı atık ücretlerine başta olmak üzere bazı ücretlerde 10 kat zam yapacağız. Gitsinler istiyoruz” demiş, gelen tepkiler üstüne geri adım atmayacağını söylemişti.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise  Tanju Özcan'ın sözlerine karşılık "Su gibi temel bir yaşam hakkının bırakınız engellenmesi, bu konunun tartışmaya açılması dahi, parti politikalarımız ile taban tabana zıttır" demişti.

Gündem