Bolu Belediye Başkanı Özcan: "NATO'dan derhal çıkılmalı"

Bolu Belediye Başkanı Özcan: "NATO'dan derhal çıkılmalı"
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, belediye binasına asılan “Türkiye Cumhuriyeti ABD sömürgesi değildir" ifadelerini içeren pankart ile ilgili olarak, “Amerika bizim dostumuz müttefikimiz değildir. Amerika’dan başka hiç kimseye hizmet etmeyen NATO’dan da derhal çıkılmalıdır” dedi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, belediye binasına asılan “Türkiye Cumhuriyeti ABD sömürgesi değildir" ifadelerini içeren pankart ile ilgili olarak, “Amerika bizim dostumuz müttefikimiz değildir. Amerika’dan başka hiç kimseye hizmet etmeyen NATO’dan da derhal çıkılmalıdır” dedi.

Belediye Başkanı Semih Şahin’in ev sahipliğinde Bilecik’te toplanan Belediye Başkanlarının yerel yönetimlere ilişkin toplantıları sürüyor. Toplantıya katılan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Yaşayan Şehir Müzesi” ziyareti sırasında ANKA Haber Ajansı’nın sorularını yanıtladı.





Özcan, belediye binasına asılan “Türkiye Cumhuriyeti ABD sömürgesi değildir" ifadelerini içeren pankart için şu değerlendirmeyi yaptı:

“Evet, bu belediyemize astığımız dev pankartın aslında hikâyesi şu. Geçen hafta cumartesi günü Bolu Belediye Meclisi’nde bir karar alındı. Sadece iki AK Partili üyenin ret oyuna karşın bütün Millet İttifakı, AK Partili ve MHP’li meclis üyelerinin kabul oyuyla Amerika’ya bir kınayan bir bildiri kaleme alındı. O bildiride özellikle şu deniliyordu: ‘Ey emperyalist Amerika; biz senin neler yaptığını biliyoruz. 12 Eylül darbesini gerçekleştirenin Amerikan yönetimleri olduğunu biliyoruz. Kürdü, Türk’e kırdırmak için PKK terör örgütünü kuran hala PKK, YPG’ye silah desteği verenin sen olduğunu biliyoruz’ dedik.

'15 Temmuz’u aslında yapan FETÖ değil, FETÖ sadece taşeronda arkasında senin olduğunu darbenin planlayıcısı olduğunu biliyoruz’ dedik. ‘Bu ülkede Alevi-Sünni gerginliğini çıkaranın Amerika olarak sen olduğunu biliyoruz’ dedik. ‘Bu ülkede solcu, devrimci deyip karşısına ülkücü gençleri alıp ellerine silah verip birbirine öldürtenin sen olduğunu biliyoruz’ dedik. ‘Yine bu sığınmacı istilasıyla orta vadede Türkiye Cumhuriyetini karıştırmak istediklerini biliyoruz’ dedik. Bunu, bu tespitleri yaptık ve sonra hükümete önerilerde bulunduk.

“BİZ SÖMÜRGESİ DEĞİLİZ AMERİKA’NIN” 

Bakın dedik ki; ‘Sayın Cumhurbaşkanını biz siyaseten çok benimsemeyiz. Ülkede asla oy vermeyiz. Ama Anayasamıza göre Cumhurbaşkanımız ülkemizin milli birliği bütünlüğü temsil ediyor. Bu şartlarda ona yapılan saygısızlık Türk Milletine yapılmış sayılır’ dedik.

İşte o beysbol sopasıyla Barack Obama’nın vermeye çalıştığı çirkin mesaj işte Trump’ın yazdığı ‘budalalık yapmayacağına inanıyorum’ şeklindeki çirkin mektup. En son Biden’a, Biden yönetimine Cumhurbaşkanı’nı havaalanında bir tek Amerikalı yetkiliye karşılaştırmaması, aynı binada olduğu halde Sayın Cumhurbaşkanı’nın görüşme talebini geri çevirmesi.

Bunlar aslında Erdoğan üzerinden Türk Milletini aşağılamaya çalışma çabalarıdır’ dedik. Amerika bizim dostumuz müttefikimiz değildir. Amerika’dan başka hiç kimseye hizmet etmeyen NATO’dan da derhal çıkılmalıdır. Belediye meclis kararı çağrısı. ‘İncirlik ve Kürecik lazer istasyonları radar üsleri hemen kapatılmalıdır. Yani biz sömürgesi değiliz Amerika’nın. Bizim Amerika’da üssümüz mü var? Amerika’nın bizde ne üssü var? Tarih boyunca hep bizim karşımızdaki güçlerle iş birliği yapmış emperyal bir yapıdan bahsediyoruz’ dedik. Bu çağrımızı da İngilizce metne çevirerek Joe Biden’e Amerikan başkanına, Ankara Büyükelçisine ve kararı bilgilendirme amaçlı olarak Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’na gönderdik.”

Gündem