'Bombalara gülen' Suriyeli Selva'nın Antakya'daki evi yıkıldı

'Bombalara gülen' Suriyeli Selva'nın Antakya'daki evi yıkıldı
Bombalardan korkmaması için babasının 'savaş oyunu' oynattığı Suriyeli Selva ve ailesinin, Antakya'da yaşadığı ev, Maraş merkezli depremlerde yıkıldı. Baba Muhammed, "Kıyamet günü gibiydi" dedi.

Suriye'nin İdlib kentindeki bombardımanlardan korkmaması için babasının 'savaş oyunu' oynattığı, 2020 yılında 4 yaşındayken Türkiye'ye getirilen Selva ve ailesinin Antakya'da yaşadığı ev, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde yıkıldı.

Abdullah Muhammed, kızı Selva'nın savaştan etkilenmemesi için ona bomba ve uçak seslerinin, aslında bir oyun olduğunu öğretmiş, Selva'nın bomba seslerine güldüğü video sosyal medyada birçok kullanıcı tarafından paylaşılmıştı.

Suriyeli aile, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatı ile Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü sınır kapısı üzerinden Türkiye'ye getirilmişti.

“Kıyamet günü gibiydi”

Gazete Duvar’da ye alan habere göre, Maraş merkezli depremlerde evlerinin yıkıldığını aktaran baba Muhammed, El Cezire'ye konuştu: "Ayaklarımızın altında yerin çatırdadığını, etrafımızdaki binaların yıkıldığını düşündüm. Nereye kaçacağımı bilemedim. Arada sırada molozların arasından çığlıklar duyduk ve insanlar kurtarmaya koştu."

İlk depremin ardından evlerinin duvarının yıkıldığını söyleyen Muhammed, kızı Selva ile birlikte dışarı çıktıklarını dile getirdi. Havanın çok soğuk olduğunu aktaran Muhammed, saatler sonra sığınabilecekleri bir araba bulduklarını anlattı ve "Kıyamet günü gibiydi" ifadelerini kullandı. Baba Muhammed, Selva ve annesi, Mersin'de yaşayan akrabalarının yanına gitmek için yola çıktı. (Kısa Dalga)

Gündem