Boris Johnson'a Kiev'de niçin horoz şeklinde sürahi hediye edildi?

Boris Johnson'a Kiev'de niçin horoz şeklinde sürahi hediye edildi?
Ukrayna'nın başkenti Kiev'e sürpriz bir ziyaret düzenleyen İngiltere Başbakanı Boris Johnson'a, hediye edilen horoz şeklindeki seramik sürahi merak konusu oldu.

Ukrayna'ya sürpriz bir ziyaret düzenleyip silah gönderme sözü veren İngiltere Başbakanı Boris Johnson'a, Kiev sokaklarında Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’le dolaşırken horoz şeklinde bir sürahi hediye edildi. Rus bombardımanında bir evin mutfak rafında kırılmadan kaldığı iddia edilen ve bu nedenle 'Ukrayna direnişinin simgesi' olarak gösterilen horoz şeklindeki seramik sürahi sosyal medyada ilgi çekti.

Horoz sürahiler, Johnson ve Zelenskiy’ye Kiev sokaklarında askerlerle birlikte yürüdükleri sırada verildi. İki liderin yanına yaklaşmasına izin verilen bir kadın, Johnson'la sohbet edip sürahileri iki lidere hediye etti. Kadın, Johnson'ın "Ben Londralıyım" demesi üzerine "Biliyorum, ben de Harkov'danım" derken, İngiltere Başbakanı'nın "Bu şarap için mi yoksa su mu?" diye sorması da dikkat çekti.

Söz konusu sürahiler, Ukraynalı ünlü sanatçı ve heykeltıraş Prokop Bidasiuk'un tasarımlarının kopyası. 1895 yılında doğan ve işleri müzelerde sergilenen Bidasiuk, sayısız seramik tabak, vazo ve oyuncak tasarlamıştı.

Horoz sürahilerden biriyse, Kiev'in 60 kilometre kuzeydoğusunda bulunan Borodiyanka kasabasındaki Rus bombardımanında kısmen yıkılan yüksek bir binada kırılmadan kalmış şekilde görüntülenince, 'Ukrayna direnişinin simgesi' olarak anılmaya başlanmıştı.

Zelenskiy, Borodiyanka'daki durumun Buça'dakinden 'çok daha kötü' olduğunu söylemişti. (Kısa Dalga)

Dünya