Boris Johnson'ın ardından İngiltere Genelkurmay Başkanı'ndan da savaş mesajı: Rusya ile yüzleşmeye hazır olmalıyız

Boris Johnson'ın ardından İngiltere Genelkurmay Başkanı'ndan da savaş mesajı: Rusya ile yüzleşmeye hazır olmalıyız
İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın Ukrayna savaşı için "Korkarım ki uzun sürecek bir savaşa hazırlanmamız gerekiyor" ifadelerinin ardından yeni göreve gelen İngiltere Genelkurmay Başkanı, Rusya ile yüzleşmeye hazır olmalıyız açıklaması yaptı.

İngiltere'nin yeni genelkurmay başkanı General Sir Patrick Sanders, tüm ordu mensuplarına gönderdiği bir mesajla cephede Rusya ile yüzleşmeye hazır olmaları uyarısını yaptı.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, geçen hafta göreve başlayan Sir Patrick,16 Haziran tarihli mesajda "Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin, İngiliz ordusunun ülkeyi korumaya ve kara savaşlarına hazır olması gerektiğini gösterdiğini" vurguladı.

Sir Patrick, ordunun Rusya'yı yenecek bir kapasiteye sahip olması gerektiğini belirtti.

"KARADA SAVAŞMAYA" HAZIRLIK

General Sir Patrick'in mesajı şöyle:

"Rusya'nın Ukrayna'yı işgali, ana varlık nedenimizi tekrar vurguluyor: İngiltere'yi savunmak, karada savaşmaya ve kazanmaya hazır olmak, gücümüzle Rus saldırganlığını caydırmak.

Dünya 24 Şubat'tan bu yana değişti ve şimdi müttefiklerimizle birlikte savaşarak Rusya'yı yenilgiye uğratabilecek bir orduya sahip olma ihtiyacı yüksek.

Hedefim ordunun mobilizasyonu ve modernizasyonunu hızlandırmak, NATO'yı güçlendirmek ve Rusya'nın Avrupa'nın daha fazlasını işgal etmesinin önüne geçmek.

Bizim neslimiz, orduyu Avrupa'da bir savaşa daha hazırlaması gereken nesil."

JOHNSON: KORKARIM UZUN SÜRECEK BİR SAVAŞA HAZIRLANMAMIZ GEREKİYOR

İngiltere'de yayımlanan Sunday Times gazetesine yazan Başbakan Boris Johnson ise Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "Ukrayna güçlerini vahşetle yok etmeye çalıştığı bir yıpratma savaşı" yürüttüğünü belirtti:

"Korkarım ki uzun sürecek bir savaşa hazırlanmamız gerekiyor. Zaman en hayati faktör. Her şey Ukrayna'nın kendi toprağını savunma gücünü, Rusya'nın saldırı kapasitesini yenilemesinden daha hızlı bir şekilde yenileyip yenileyemeyeceğine bağlı."

Dünya