Borsa İstanbul ve SPK yöneticileri hakkında suç duyurusu

Borsa İstanbul ve SPK yöneticileri hakkında suç duyurusu
Milletvekili Murat Bakan, Borsa İstanbul ve Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) yöneticilerini İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet ettiğini söyledi.

Borsa İstanbul ve Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) yöneticileriyle ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Murat Bakan, işlemlerin iptal edilmesi gerektiğini söyledi. Bakan, "Tarihimizin tartışmasız en büyük afetini yaşadık. Toplumsal dayanışmanın en yüksek olması gerekirken BİST ve SPK tüm uyarılara kulaklarını kapattı" dedi.

Bakan, Twitter'dan yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Bugün, Borsa İstanbul ve SPK yöneticilerini Cumhuriyet Savcılığına şikayet ettim. Tarihimizin tartışmasız en büyük afetini yaşadık. Toplumsal dayanışmanın en yüksek olması gerekirken BİST ve SPK tüm uyarılara kulaklarını kapattı. Bunu bir sorumsuzluk, yanlışlık olarak görmüyorum bu kasten işlenmiş bir suçtur. Kimse kendisine kanunla verilen görevini yapmayarak, mazlumu mağdur, birilerini de zengin ederken bu işten sıyrılacağını düşünmesin yargı önünde hesap vereceksiniz."

(Kısa Dalga)

Gündem