Borsa'da sular durulmuyor: 15 günde yüzde 278 kazandıran hisse için tedbir kararı

Borsa'da sular durulmuyor: 15 günde yüzde 278 kazandıran hisse için tedbir kararı
Söke Un ve EYG GYO’dan sonra bugün de 4 Ocak’ta işlem görmeye başlayan Oncosem’e yasak geldi. Ayrıca Borsa İstanbul, Beyaz Filo Kiralama, Pınar Su ve Doğusan Boru şirketlerinin hisse senedi işlemlerine de tedbir kararı aldı.

Borsa İstanbul, özellikle küçük yatırımcıları korumak için yüksek hisse oynaklıkları yaşanan hisselere işlem sınırı getirmeye devam ediyor. Ekonomi gazetesinin haberine göre Borsa İstanbul bugün, 4 Ocak’ta işlem görmeye başlayan Oncosem Onkolojik Sistemler ve Beyaz Filo Kiralama şirketlerine 24 Şubat tarihine kadar emir paketi tedbiri ile işlem göreceği açıklamasında bulunurken; Pınar Su’ya ise 24 Şubat seans sonuna kadar açığa satış yasağı getirdi. Ayrıca Doğusan Boru’nun hisselerine 24 Şubat’a kadar brüt takas uygulanacak.

Halka arzı yeni yapılan ve 4 Ocak tarihinde işlem görmeye başlayan Oncosem Onkolojik Sistemler San. ve Tic. A.Ş., 15 işlem gününde yaklaşık olarak yatırımcısına yüzde 278 oranında kazandırdı. Şirketin hisseleri, ilk işlem gördüğü güne 19,25 TL fiyattan başlarken, dün günü 72,75 TL fiyattan tamamladı.

6 Ocak’ta yönünü aşağı çeviren Beyaz Filo Kiralama’nın hisseleri aralıksız 6 gün değer kaybederek yüzde 32 geriledi. Sonrasında yönünü yukarı çeviren şirket hisseleri 18,76 TL seviyesinden, pazartesi günü 29,48 TL’ye kadar yükseldi. Böylelikle yaklaşık yüzde 57 prim yaptı. Beyaz Filo Kiralama bugünkü işlemlere ise, 25,12 TL seviyesinden başladı.

Geçtiğimiz haftayı 7,02 TL seviyesinden tamamlayan Pınar Su, dünkü işlemlerde 8,49 TL’ye kadar yükseldi. Değer kazancı yüzde 20’yi aştı. Bugün ise en yüksek 9,10 TL seviyesini görürken, saat 10:40 itibarıyla yüzde 3,06 oranında düşüşle 8,28 TL seviyesinde hareket ediyor.

(Kısa Dalga)

Ekonomi