Boşanma davasında örnek karar: Köpekleri Picasso'nun velayeti bölüştürüldü

Boşanma davasında örnek karar: Köpekleri Picasso'nun velayeti bölüştürüldü
Aile Mahkemesi anlaşmalı olarak boşanan Tuğba Özkan ile Abdullah Özkan'ın köpekleri ‘Picasso’nun velayetini bölüştürdü.

İstanbul Aile Mahkemesi, Tuğba Özkan ile Abdullah Özkan’ın boşanma davasında evcil hayvanlar için önemli bir karara da imza attı.

Hürriyet'ten Özge Eğrikar'ın haberine göre duruşmada Tuğba Özkan, “Kendim için nafaka veya tazminat talebim yoktur. Abdullah Özkan, evlilik birliği içerisinde sahiplendiğimiz köpeğin bende kalmasını kabul etmiştir. Abdullah Özkan köpeği görmek istediğinde müsait olduğum ölçüde bu isteği geri çevirmeyeceğim” dedi.

Özkan ise “Köpeğin Tuğba Özkan da kalmasını kabul ediyorum. Köpeği görmek istediğimde Tuğba Özkan müsait olduğu zaman bu isteğimi geri çevirmeyeceğini kabul etmiştir” diye konuştu.

Mahkeme, çiftin ‘anlaşmalı’ olarak boşanmasına karar verdi. Mahkeme, protokol gereği, köpeğin Tuğba Özkan’da kalmasına karar verdi. Köpek ile Abdullah Özkan arasında şahsi ilişki kurulmasına karar veren mahkeme, Tuğba Özkan’ın müsait olduğu ölçüde Abdullah Özkan’ın köpeği görmesine hükmetti.

Avukat Handan Bakbak, “Özellikle evcil bir hayvanın evin bir canlı varlığı olarak mağdur olmaması için mahkemelerin verdiği bu kararlar çok önemli. Hâkimin bu yöndeki duyarlı yaklaşımı ve onayı, hayvanseverler için bir umut ışığı oldu" dedi.

HABERİN TAMAMI

Gündem