Bosch, 1500 kişiyi işten çıkaracak

Bosch, 1500 kişiyi işten çıkaracak
Dünyanın önde gelen otomotiv tedarikçilerinden Bosch, 2025 yılına kadar Almanya'daki iki tesisinde 1500'e kadar çalışanının işine son verileceğini duyurdu.

Bosch'un aldığı bu karar ilk olarak haftalık sektör gazetesi Automobilwoche tarafından paylaşıldı. Bosch sözcüsü e-posta yoluyla yaptığı açıklamada, "Diğer şirketler gibi biz de istihdam seviyesini sipariş durumuna, sektördeki yapısal değişikliklere ve gelecek teknolojilerin pazara girişine göre ayarlamak zorundayız" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"2025 yılı sonuna kadar Feuerbach ve Schwieberdingen tesislerinde geliştirme, yönetim ve satış alanlarında 1500'e kadar personel kapasitesini azaltma ihtiyacı görüyoruz"

Patronlar Dünyası'nın Reuters'a dayandırdığı habere göre, Bosch, işten çıkarma programını personelin başka departmanlara kaydırılması, erken emeklilik veya gönüllü işten çıkarma anlaşmaları yoluyla sürdürmeyi planlarken grubun program çerçevesinde işçi konseyi ile görüştüğü de belirtildi.
Şirketten yapılan açıklamada "Yılın başında beklediğimizden çok daha büyük zorluklarla karşı karşıyayız. Yeni ürünler ve çok çeşitli eğitim önlemleriyle istihdam düzeyimizi mümkün olan en iyi şekilde korumak istesek bile, bunu bazı alanlardaki sipariş durumuna göre ayarlamamız gerekecek" ifadelerine yer verildi.

Bosch, şirketin 2027 yılı sonuna kadar Almanya'daki mobilite tesislerinde zorunlu işten çıkarmalardan kaçınacağını da belirtti. (Kısa Dalga)

Ekonomi