Boykot tartışması büyüyor: İktidar basını da destek verdi

Boykot tartışması büyüyor: İktidar basını da destek verdi
Fahiş fiyatlara karşı restoran ve kafe boykotunu iktidara yakın medya da sahiplenirken, boykotun öncüsü ekonomist İris Cebe, boykot hareketinin amacının iktidarın sorumluluğunu azaltmak olmadığını söyledi.

Uygulanan fahiş fiyatlar, küçülen porsiyonlar ve düşen kalite nedeniyle bu haftasonu 20-21 Nisan'da uygulanacak restoran ve kafeleri boykot etme kararını iktidar medyası da sahiplendi.

Komedyen Kaan Sekban, X (Twitter) hesabından yaptığı paylaşımda iktidara yakın gazetelerin bugünkü ilk sayfalarına dikkat çekti:

"Boykot işi değişik bi yere gidiyor.. Bugün yandaş medya boykot manşetleri çıkmış. Bakanlar boykotu savunuyor. Kazıkçı ve art niyetli işletmeler kesinlikle ifşalanmalı ve iki gün değil hep protesto edilmeli ama topyekün bi hareketle kurunun yanında yaşlar da yanacağı gibi sanki ülkeyi yönetenlerin hiçbir kabahati yokmuş gibi bir algı döşeniyor ince ince."

Bakan da "boykot edin" dedi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat da CNN Türk'te katıldığı programda vatandaşları kendilerini "kazıklayan" işletmelerden alışveriş yapmamaları konusunda destekledi.

Ancak Bakan Bolat, iktidar olarak yüksek enflasyondaki sorumluluklarına değinmedi.

İris Cibre: Boykot, hükümetin sorumluluğunu azaltmak amaçlı değil

Öte yandan boykot eyleminin çağrıcısı olan ekonomist İris Cibre, boykot hareketinin fahiş fiyatlar konusunda hükümetin sorumluluğunu azaltmak amaçlı olduğu yönündeki eleştirilere X (Twitter) hesabından cevap verdi:

"Bu hareket hükümetin, yaşadığımız bu cenderedeki sorumluluğunu azaltmak amaçlı değil, aksine daha da fazla farkındalık yaratmasına neden olmuş, hükümet destekçisi kitleler dahi, hükümetin yarattığı enflasyon ve maliyetleri kabul etmek durumunda kalmıştır. Bu fırsatçılığa ortamı yaratan da hükümettir. Bu hafta sonu gerçekleşecek boykot aynı zamanda enflasyona itirazdır, hükümetin de halkın ne kadar rahatsız olduğunu görmesini de sağlamıştır."

Ekonomi