Brezilya, askıya alınan Arjantin maçını oynamayı reddediyor

Brezilya, askıya alınan Arjantin maçını oynamayı reddediyor
Brezilya, Katar'da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası öncesinde risklerin çok yüksek olduğunu savunarak, ertelenen Arjantin Dünya Kupası eleme maçını oynamak istemiyor.

Brezilya ile Arjantin milli takımlarının bir yıl önce yarıda kalan maçının tekrar oynanacağı tarihin açıklanması beklenirken, sambacılar bu karşılaşmanın oynanmasına karşı çıkıyor.

Yaklaşık bir yıl önce Sao Paulo'da Brezilya ile Arjantin arasında Dünya Kupası Eleme maçı, Covid-19 önlemleri gerekçesiyle olaylı sona ermişti. Brezilya Sağlık Gözetim Ajansı görevlileri, ülkenin Covid-19 salgınına karşı aldığı tedbirlere uymadığı gerekçesiyle Arjantinli futbolcular Emiliano Buendia, Emiliano Martinez, Giovani Lo Celso ve Cristian Romero'yu almak üzere 6. dakikada sahaya girmişti. Yaşanan kriz üzerine maç askıya alınmıştı.

4 ARJANTİNLİ FUTBOLCU MEN CEZASI ALDI

FIFA, Arjantinli dört futbolcuya ikişer maç men cezası vermiş, Brezilya ve Arjantin futbol federasyonlarını da sorumluluklarını yerine getirmede eksiklik gösterdiği gerekçesiyle para cezasına çarptırmıştı. FIFA Disiplin Komitesi'nden yapılan açıklamada, yapılan değerlendirmenin ardından maçın tekrar edilmesine karar verildiği, tarihinin ve oynanacağı stadın daha sonra duyurulacağı ifade edilmişti.

Ajansspor'da yer alan habere göre, Brezilya, Katar'da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası öncesinde risklerin çok yüksek olduğunu savunarak, ertelenen Arjantin Dünya Kupası eleme maçını oynamak istemediğini belirtti.

Spor