Brezilya'da 1.3 ton kokainin ele geçirildiği uçağın Türk kaptanı tutuklandı

Brezilya'da 1.3 ton kokainin ele geçirildiği uçağın Türk kaptanı tutuklandı
Brezilya'da çarşamba günü 1.3 ton kokainin yakalandığı ACM Holding'e ait uçağın Türk pilotu tutuklandı.

Brezilya Federal Polisi’nin (PF) içinde 1304 kilo kokain bulduğu TC-GVA kuyruk numarasına sahip iş jetinin Türk kaptan pilotu, çıkarıldığı federal mahkeme tarafından ilk celsede tutuklandı.

Gazete Duvar'dan Mustafa Özdemir'in haberine göre  4 Ağustos Çarşamba günü Brezilya’nın Fortaleza Havaalanı’nda, Diyarbakırlı iş insanı Şehmuz Özkan’a ait ACM Havayolları'nın bir uçağında yapılan aramada 24 bavul kokain yakalanmış ve uçağı kiraladığı iddia edilen İspanya pasaportuna sahip sanıkla birlikte uçakta görevli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı 4 mürettebat ifadelerine başvurulmak üzere gözaltına alınmıştı.

Brezilyalı yetkililer 48 yaşındaki Türk pilotun jetteki uyuşturucudan haberi olduğuna dair ellerinde kayda değer veriler olduğunu belirtiyor. Uçağın yakalandığı Ceara Eyaleti’nin Federal Polis şefi Alan Robson basına verdiği demeçte “Uçakta ve ilgili yerlerde yaptığımız inceleme, araştırma ve sorgular çerçevesinde ele geçirdiğimiz bilgi ve belgeler, bize kaptanın uyuşturucu transferinden haberi olduğunu gösteriyor” dedi.

Brezilya yasaları gereği 30 gün içerisinde soruşturmayı tamamlamak zorunda olan polis uçağa, belgelere ve telefonlara el koydu.

ACM yetkilileri uçakta uyuşturucunun yakalanmasının ardından yaptığı resmi açıklamada müşterinin ve taşıdığı bavulların kendileriyle ya da uçak görevlileriyle hiçbir ilgisinin olmadığını, yolcu eşyalarının kontrol edilmesinin de havalimanı otoritelerinin sorumluluğunda belirtmişti.

Gündem